Actualitate

Spitalul Orășenesc Cernavodă va fi dotat cu aparatură în valoare de 1,6 milioane de euro

Investițiile în sănătate continuă la nivelul administrației locale a orașului Cernavodă. Odată cu aprobarea bugetului de cheltuieli pentru anul 2019, echipa coordonată de primarul Liviu-Cristian Negoiță a prevăzut la capitolul „Sănătate” un buget de 3 milioane de lei, dintre care 2 milioane alocați pentru cheltuieli de funcționare a spitalului din Cernavodă, iar diferența de 1 milion era alocată anumitor investiții.

În continuarea demersului de modernizare a serviciilor medicale în oraș, primarul Negoiță a semnat, în luna noiembrie, la sediul din Brăila a Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est, contractul de finanțare aferent proiectului european „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Cernavodă”, proiect ce aduce orașului o investiție în valoare totală de 1.600.000 euro, contribuția UAT fiind de doar 2%.

„Prin acest proiect, Administrația Publică Locală va achiziționa 91 de echipamente medicale de ultimă generație pentru specialitățile medicale din structura Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cernavodă, 46 de piese de mobilier și 11 echipamente IT.

Printre echipamente se numără: Computer tomograf, Electrocardiograf, Ecograf 4D, Ecograf Doppler, Doppler Transcranial, Defibrilator, Analizor automat biochimie, Electrocauter, Audiometru, Autoclav etc.”, spun reprezentanții primăriei Cernavodă.

Prin acest proiect, Administrația Publică Locală urmărește îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite cernăvodenilor dar și pacienților din localitățile limtrofe și presupune achiziționarea unor echipamente de ultimă generație pentru specialitățile medicale din structura Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cernavodă. Contribuția Administrației Publice Locale în acest proiect este de 2%, bani de la bugetul local al orașului.

Proiectul „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orașenesc Cernavodă” a fost depus de Primăria orașului pe data de 20 decembrie 2018, pentru a obține finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8 – ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, Prioritatea de Investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități”, Operațiunea A – Ambulatorii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top