Opinii

Măsuri pentru diminuarea efectelor trepidaţiilor produse de trenurile care trec prin Năvodari

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a iniţiat o întrevedere cu reprezentanţii S.C. Rompetrol Logistics S.R.L. pentru a stabili măsurile care trebuie luate pentru a contracara efectele negative ale trepidaţiilor produse de trenurile care tranzitează oraşul Năvodari.

 

Un articol de Sebastian TARCEA

 

Peste 2.000 de apartamente, peste 100 de case şi biserica ortodoxă de rit vechi din localitate sunt afectate de trepidaţiile produse de trecerea trenurilor pe tronsonul aflat pe raza oraşului şi administrat de S.C. Rompetrol Logistics S.R.L., la primărie fiind înregistrate sute de reclamaţii ale cetăţenilor prejudiciaţi de acest fapt.

 La întâlnirea organizată de edilul oraşului au participat: directorul general al S.C. Rompetrol Logistics S.R.L., Adrian Chiş, directorul general al S.C. Rompetrol Rafinare S.A., Cosmin Turcu, şi preşedintele Consiliului de Administraţie al S.C. Rompetrol Rafinare S.A., Alexandru Nicolcioiu.

În urma discuţiilor şi a deplasării la faţa locului s-a stabilit restricţionarea vitezei de circulaţie a trenurilor pe segmentul de cale ferată cuprins între km 25,180 şi km 27,800, viteza de circulaţie a trenurilor urmând a fi de 30 km/oră, hotărârea fiind aplicată din 2 septembrie 2008. Totodată, zona va fi izolată fonic prin plantarea unor arbuşti, proiectul tehnic şi costurile acestuia fiind suportate integral de S.C. Rompetrol Logistics S.R.L..

Administratorii tronsonului de cale ferată au refuzat înfiinţarea unei Comisii mixte formate din specialişti Rompetrol Logistics şi primărie privind constatarea pagubelor produse în casele oamenilor şi la biserica ortodoxă de rit vechi (fisuri şi crăpături în pereţi precum şi structuri de rezistenţă afectate).

        

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top