Opinii

Apă caldă pentru năvodăreni

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, doreşte rezolvarea problemei furnizării apei calde şi a agentului termic în localitate.

 

Un articol de Sebastian TARCEA

 

În acest sens, au avut loc o serie de discuţii cu reprezentanţii Rompetrol S.A. şi, de astăzi, pentru cetăţenii din Năvodari, va fi reluată furnizarea apei calde. Acest fapt este posibil datorită înţelegerii primite din partea Rompetrol S.A., acţionar la CET. 

Datoriile acumulate de S.C. TSP Ecoterm S.A. se ridică, în acest moment, la peste 350 de miliarde de lei vechi (din care 220 de miliarde ROL sunt numai la CET Midia), în vreme ce în luna iunie 2004 acestea erau de 80 de miliarde de lei vechi. Creanţele populaţiei către S.C. TSP Ecoterm S.A. sunt de aproximativ 10 miliarde de lei vechi, iar în 2004 acestea erau de 13 miliarde de lei vechi.

S.C. TSP Ecoterm S.A. va plăti doar 200 de milioane de lei vechi la CET prin înţelegerea de care au dat dovadă reprezentanţii Rompetrol.

 Problema este rezolvată temporar! În bugetul local nu există bani care să poată fi transferaţi către Ecoterm pentru acoperirea datoriei, la preluarea mandatului de către actuala administraţie locală majoritatea poziţiilor bugetare fiind cheltuite.

Rezolvarea problemei se poate face fie prin preluarea, cu titlul de gratuitate, a pachetului majoritar de acţiuni de 57% pe care statul îl deţine la CET, fie prin vânzarea unei părţi din patrimoniul S.C. TSP Ecoterm S.A. sau prin cooptarea CET-ului ca acţionar la S.C. TSP Ecoterm S.A..

În prima şedinţă a Consiliului Local Năvodari, edilul oraşului, Nicolae Matei, va propune spre aprobare un proiect de hotărâre privind adoptarea strategiei energetice a localităţii. Această strategie va cuprinde măsuri alternative şi de siguranţă privind situaţia energetică a oraşului Năvodari.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top