Opinii

Mariana Gâju, primar Cumpăna: „Vom organiza conferinţe în aer liber, pentru transparenţă totală în proiectele europene”

Veşnic neobosită şi pusă pe treabă, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a organizat a V-a conferinţă de presă care vizează proiectul european de colectare selectivă a deşeurilor din localitate.
Încă de la începutul conferinţei, primarul a ţinut să precizeze că următoarea întâlnire va avea loc în parcarea din faţa Primăriei pentru ca oamenii să fie informaţi cu privire la fiecare ban cheltuit în cadrul proiectului şi, de asemenea, să vadă cum evoluează acesta, o dată cu trecerea timpului: „Locuitorii comunei Cumpăna trebuie să vadă despre ce e vorba şi să cunoască orice detaliu referitor la colectarea selectivă a deşeurilor. UE ne impune să organizăm conferinţe de presă într-un cadru oficial, dar eu cred că este mai important ca în primul rând beneficiarii direcţi ai proiectului să înţeleagă despre ce e vorba, iar eu am menirea de a păstra permanent legătura cu aceştia în ce priveşte informarea atât de necesară într-un astfel de proiect”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.
Deşi au existat nenumărate contestaţii ale firmelor care au pierdut licitaţiile, administraţia locală şi coordonatorii proiectului au reuşit să se încadreze în programa stabilită iniţial şi să nu întârzie derularea proiectului. De asemenea, pentru informarea adecvată a cetăţenilor, Mariana Gâju a hotărât ca împreună cu o echipă implicată în proiect să meargă din casă în casă sâmbăta, duminica şi în zilele lucrătoare, după ora 17:00, timp de trei ore, pentru a împărţi pliante informative şi pentru a vorbi oamenilor despre ceea ce înseamnă colectare selectivă a deşeurilor: „Campaniile de conştientizare sunt mai grele decât ne-am fi aşteptat, dar cu toate acestea mergem mai departe, mai ales că acum colectarea selectivă a deşeurilor nu mai este o opţiune românească, ci o obligaţie europeană”, a conchis optimistă Mariana Gâju.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top