Politic

Marian Crușoveanu salută introducerea disciplinei „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”, în programa școlară

Deputatul PNL Marian Crușoveanu anunță că a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege referitor la introducerea, în liceu, a disciplinei referitoare la Revoluţia din 1989, începând cu anul școlar următor.
”După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţie, consider că este un moment propice și este un demers complet necesar pentru ca elevii să beneficieze de o disciplină prin care să afle mai multe date despre schimbarea de regim ca efect al sângeroaselor evenimente din decembrie 1989.
O astfel de disciplină introdusă în programa școlară, numită «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România» răspunde necesităţii actuale de a oferi tinerilor un cadru educațional referitor la etapele trecerii de la sistemul comunist la democrație, instrument util în întărirea valorilor civice și democratice ale viitoarelor generații.
Această lege urmează să fie dezbătută și votată la Senat, ca for decizional. Aș mai sublinia faptul că această lege poate constitui un exemplu pentru îmbunătățiri la programele școlare, prin care să putem introduce și subiecte referitoare la regiunile istorice ale României și, de ce nu, o materie opțională referitoare la Evoluția culturală și istorică a Dobrogei”, a transmis Marian Crușoveanu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top