Ştiri

Margherita Carotenuto crede că românii au devenit violatori şi criminali pe cale genetică

Parlamentarii români recomandă internarea psihologului italian la Bălăceanca

Margherita Carotenuto, psiholog italian, şi-a permis să lanseze nişte afirmaţii cel puţin deranjante pentru majoritatea românilor. Referitor la mult prea mediatizatele cazuri de violuri şi crime săvârşite de ţiganii, cetăţeni români, din Italia, psihologul a declarat că “apucăturile” românilor sunt transmise… genetic! Culmea, toată argumentarea italiencei a avut loc în sediul UNICEF din Roma, pe 28 martie a.c., în cadrul unei conferinţe care a avut ca temă infracţionalitatea cetăţenilor din România.

Un articol de Andreea PAVEL

Poate primul care a replicat la fapta italiencei a fost senatorul Iulian Urban, deja cunoscut pentru astfel de iniţiative. Astfel, acesta a cerut Ministerului Afacerilor de Externe să trimită imediat o notă oficială de protest la UNICEF şi să chestioneze modalitatea în care una dintre cele mai prestigioase organizaţii internaţionale permite găzduirea unor asemenea aberaţii, mai ales într-un cadru oficial. Cât despre Margherita Carotenuto, mai în glumă, mai în serios, acesta a recomandat internarea ei imediată într-un centru de recuperare mintală.

Decreţeii, irecuperabili mintal

Psihologul şi-a lansat studiul care argumentează o teorie tulburătoare vizavi de cazurile de viol şi crimă din Italia săvârşite de ţigani, (adică, în viziunea italienilor, tot de români), în suplimentul “Familia şi Minorii”. Acesta aparţine unuia dintre cele mai citite cotidiane din Peninsulă, “Il Sole 24 Ore”.

După spusele italiencei cu înclinaţii xenofobe ascunse, decreţeii, adică românii născuţi între 1966-1989 ar fi caracterizaţi de un grad de violenţă superior mediei.

O astfel de explicaţie superficială, care face referire la un segment pătat, aduce foarte mult cu teoria hitleristă referitoare la naţia pură, ariană, şi cu necesitatea “curăţării” lumii de cioturile periculoase, sau inutile.

Deci, dacă e să ne luăm după spusele psihologului italian, părinţii noştri, fraţii, surorile, partenerii de viaţă, copiii, sau nepoţii, ori oamenii despre care se spune că au făcut  Revoluţie în România, născuţi în această perioadă sunt nişte sălbatici, irecuperabili mintal, cu un destin deja compromis şi destinat crimelor, violurilor, furturilor şi altor infracţiuni. Grozavă teorie, care, dacă stăm să ne gândim, nu se confirmă pentru nici 10% din subiecţii targetului.

Ca să nu mai spunem că ne mirăm degeaba când italienii de rând se revoltă împotriva noastră. Păi, în condiţiile în care psihologii lor încep să lanseze astfel de teorii, la ce ne-am putea aştepta? Unde mai pui că astfel de studii sunt lansate într-un cadru cât se poate de oficial, implicit sediul UNICEF din Roma.

De menţionat este că discursul italiencei a fost structurat excesiv de mult pe teoriile unuia dintre decreţeii blamaţi de psiholog, respectiv Florin Iepan, regizorul filmului „Decreţeii”.

Afirmaţii aberante şi lipsă de documentare în susţinerea teoriei

Iată câteva dintre afirmaţiile aberante şi contradictorii, care se clatină în lipsa argumentelor raţionale, ale psihologului italian, Margherita Carotenuto (preluate din presa centrală):

“Românii, chiar în situaţii aparent normale ucid cu o uşurinţă şi o precizie impresionante”.

“Unii au remarcat deja această lipsă de valoare atribuită vieţii umane, chiar propriei vieţi, nu doar cea a victimelor. Pentru câteva monede sau obiecte fără valoare, riscă să-şi lase pielea.”
“Există un comportament deviant la români, aproape întotdeauna imigranţi clandestini, dar nu neapărat, care se percepe ca o furie neomenească, departe de orice e uman”.

“Nu este de ajuns, pentru a explica această situaţie, analiza caracterului istoric, sociologic, antropologic şi politic, care cu siguranţă sunt utile, în general, pentru a înţelege condiţia în care se găsesc aceste populaţii, în momentul în care se duc în alte ţări pentru a căuta condiţii mai bune de viaţă”.
“România a avut un regim considerat mai puţin opresiv decât alte ţări din blocul comunist. În plus, este o ţară catolică (greşeală impardonabilă, n.red.), făcând parte din fostul Imperiu Roman”.

“De ce polonezii, provenind şi ei dintr-un stat ex-comunist şi catolic, nu au avut comportamentul violent al românilor, când au emigrat în Italia?” (conform teoriei sale, polonezii ar trebui să fie mai violenţi, deci retorica este contradictorie, n.red.)

„Copiii femeilor care nu au putut face un avort prezintă dificultăţi de caracter psihologic, anxiozitate, comportamente agresive şi exibiţioniste, iar când devin adulţi au înclinaţii către droguri şi alcool”.

Răsunetul premiului UNICEF câştigat de o fetiţă rromă n-a fost auzit de urechile psihologului italian

Se pare că povestea Rebeccăi Covaciu, unul dintre decreţeii de 12 ani plecat cu familia în Italia, care i-a adus acesteia cea mai înaltă distincţie la categoria “Artă şi Interculturalitate”, a fost uitată de Carotenuto. Imediat după câştigarea premiului, fetiţa de etnie rromă a devenit subiectul mai multor reportaje din străinătate, dar şi unul dintre exemplele fericite, un copil care, fără prea multă şcoală, arată lumii că nu toţi cei care merg acolo ne fac de râs, deşi revolta italienilor s-a abătut şi asupra lor. Fata a fost bătută şi şi-a văzut familia maltratată, care a îndurat umilinţe fără sfârşit din partea italienilor. Cu toate acestea, fetiţa a scris şi desenat tot ce a văzut şi ce a trăit. Astfel, Rebecca a câştigat Premiul Unicef pentru Artă şi Interculturalitate pe 2008.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top