Comisia Europeană

Magazinul poliţistului Dragoş de la Eforie s-a transformat peste noapte în hotel

Ministrul David acuză legăturile oamenilor legii cu infractorii

 

Ministrul de Interne, Cristian David, a declarat, de la Constanţa, război lumii interlope. Discursul ministrului a fost foarte ferm şi s-a referit la legăturile pe care membrii lumii interlope le au între poliţişti, reprezentanţi ai administraţiei locale şi magistraţi.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Radiografia pe care ministrul a încercat să o facă mafiilor locale ar putea fi completată cu opinia unui telespectator ce a intervenit în direct în timpul unei emisiuni pe acest subiect, la o televiziune constănţeană: “Poliţiştii sunt interlopi legali, interlopi în uniforme!”.

Un bun studiu de caz ar putea fi făcut la Poliţia Eforie unde, aşa cum a recunoscut şi şeful IPJ Constanţa, Aurelian Zaheu, sunt unele probleme. În acest sens, continuăm dezvăluirile despre ilegalităţile poliţistului Radu Horaţiu Dragoş, şeful biroului Judiciar, în complicitate cu reprezentanţi ai Primăriei.

Vă prezentăm asocierea “cu cântec” a soţiei lui Dragoş cu firma SC Margareta de Vis din Piteşti, pentru construirea unui spaţiu comercial devenit peste noapte…hotel!

Ministrul David nu mai vrea poliţişti corupţi

Săptămâna trecută, şeful MIRA, Cristian David s-a lansat într-un atac fără precedent al lumii interlope, căreia i-a declarat război, recunoscând totodată existenţa unei complicităţi a acesteia cu poliţişti, magistraţi şi reprezentanţi ai administraţiilor locale. În videoconferinţa de la Constanţa, ministrul le-a cerut tuturor reprezentanţilor inspectoratelor judeţene de poliţie o mai mare responsabilizare la nivelul şefilor structurilor locale şi a vorbit despre autoritate, fermitate şi legalitate în eforturile de înfăptuire a actului de justiţie. “Poliţiştii trebuie să fie total desprinşi de orice legături de natură ocultă, privilegiată, cu membrii grupărilor infracţionale. Nu sunt legături numai ale poliţiştilor cu aceste reţele dar, pentru poliţişti, imperativul este ca activitatea lor să fie bazată pe profesionalism şi integritate. Profesionalism înseamnă autoritate, fermitate, legalitate. Integritatea presupune respingerea oricăror legături pe care aceştia le-ar putea avea cu membri sau reprezentanţi ai grupărilor, care ar putea împiedica înfăptuirea actului de justiţie”. David a avertizat că şefii de inspectorate judeţene care nu îşi fac treaba eficient vor fi schimbaţi.

Bugetarii cu hoteluri

Întorcându-ne la afacerile poliţiştilor din Eforie, am dat peste o construcţie modestă cu demisol, parter şi un etaj, cu pretenţii de hotel. Spunem modestă, pentru că ea nu este finalizată, în schimb are un bun potenţial, fiind amplasată în centrul staţiunii Eforie Nord, pe strada Mihail Kogălniceanu. Aici sunt asociaţi o firmă cu nume neverosimil – SC Margareta de Vis SRL din Piteşti-şi… soţia poliţistului Dragoş. Până acum nimic anormal, decât poate faptul că acesta este al doilea hotel al bugetarei Ileana Dragoş. Problema e că autorizaţia de construire este pentru spaţii comerciale, nicidecum pentru hotel, iar SC Margareta de Vis SRL are ca obiect de activitate “Comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun”. Dar haideţi să vedem cum au evoluat lucrurile în acest “concubinaj”.

Margareta de Vis, iepuraşul familiei Dragoş

Mai întâi, pe 28 mai 1999, se încheie Contractul de concesiune nr. 170/28.05.1999, prin care SC Margareta de Vis SRL primeşte de la Primăria Eforie o suprafaţă de teren de 200 mp. Termenul contractului este de 25 de ani, iar redevenţa una record: mai puţin de 600 000 lei vechi pe lună. Urmează procesul-verbal de predare-primire, ocazie cu care se observă că, în realitate, lotul de teren este sensibil mai mare decât în acte, adică 251 mp. Pe 20.03.2000, Primăria Eforie emite o autorizaţie de construire pe numele firmei din Piteşti, pentru “Spaţiu comercial D+P+1E”.

La puţin timp întră în joc Ileana Dragoş. Aceasta întocmeşte cu SC Margareta de Vis SRL un “Act de dare în plată” din care reiese că firma din Piteşti avea o datorie de 100 milioane faţă de soţia poliţistului. Conform acestui act, Ileana Dragoş ar fi construit “din fonduri proprii construcţia formată din D+P+1E”, până la stadiul de 40% din demisol. Pentru stingerea acestei datorii, firma din Piteşti îi cedează soţiei poliţistului jumătate din dreptul de concesiune asupra terenului aferent şi o cotă de jumătate din construcţie.

Ingenios, nu? Doar nu dădea bine ca soţia poliţistului, angajată a Primăriei să concesioneze tot de la Primărie un teren în centru, cu atât de puţini bani!? Povestea a curs în continuare fără nicio problemă, cu Procesul verbal de constatare a stadiului lucrărilor din 22.03.2002 în care comisia Primăriei Eforie recomanda “Continuarea lucrărilor după prelungirea Autorizaţiei de Construire”. Ca şi în cazul celuilalt hotel al familiei Dragoş, reprezentanţii Primăriei Eforie s-au făcut că nu văd ilegalitatea flagrantă: imobilul de pe strada Mihail Kogălniceanu nu este spaţiu comercial, ci hotel.

Iată cum, la Eforie, cei care sunt plătiţi de noi să vegheze la respectarea legii sunt primii care o încalcă! Nu v-aţi enervat deja?

Poliţistul ne invită să îi numărăm… etajele

Aşa cum am prezentat într-o ediţie anterioară, şeful biroului Judiciar din cadrul Poliţiei Eforie, Radu Horaţiu Dragoş, şi-a construit în Eforie Nord un hotel de toată frumuseţea care însă este ilegal, pentru că nu respectă regimul de înălţime stabilit de documentele eliberate de Primărie. În speţă, Primăria Eforie a emis o autorizaţie de construire şi apoi un proces verbal de recepţie pe numele soţiei poliţistului, Ileana Dragoş, pentru “Construcţie locuinţă S+P+2e (5 apartamente)”. La faţa locului se poate observa foarte uşor că hotelul are un etaj în plus, ceea ce înseamnă (sic!) că angajatul Primăriei nu a numărat bine etajele, atunci când a făcut recepţia lucrării. Atunci când jurnaliştii DEZVĂLUIRI i-au cerut explicaţii poliţistului Dragoş, acesta s-a mulţumit să ridice din umeri şi să adauge că nu are nimic de comentat, căci hotelul este pe numele soţiei.

Pentru a fi mai clari, adăugăm că soţia poliţistului, Ileana Dragoş lucrează pe un salariu de bugetar tocmai la o societate din subordinea Primăriei.

Şeful IPJ promite că îl va ancheta pe Dragoş

Construcţiile ilegale ale soţiei lui Dragoş s-au constituit într-un călcâi al lui Ahile pentru poliţist, atunci când acesta a instrumentat un dosar în care PD-L Constanţa acuza fraudarea alegerilor la Eforie. Cel vizat de această plângere este chiar Primarul Ovidiu Brăiloiu. Într-o astfel de situaţie, apare întrebarea legitimă dacă poliţistul ar fi putut să gestioneze cazul în mod obiectiv şi dacă el nu este cumva şantajabil şi la dispoziţia lui Brăiloiu.

Am adresat şi noi aceste întrebări şefului IPJ Constanţa, Aurelian Zaheu. După ce i-am pus la dispoziţie documentele care demonstrează ilegalitatea comisă de poliţistul Dragoş, Zaheu ne-a promis că va dispune o anchetă internă în acest caz. De asemenea, Zaheu ne-a lăsat să înţelegem că este nemulţumit de felul în care şeful Poliţiei Eforie, Gabriel Coteanu, a gestionat dosarul privind fraudarea alegerilor: “I-am spus şi lui Coteanu să lase la o parte aroganţa şi stea de vorbă cu oamenii, că am auzit că au fost persoane care doreau să depună mărturie în acest dosar şi nu au fost primite”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top