Politic

Lungoci: USR a alocat milioane de euro pentru piste de biciclete și a ignorat nevoile de irigații în agricultură în timpul secetei pedologice

Deputatul Lucian Lungoci afirmă că în perioada în care USR a fost la guvernare au fost alocate sume considerabile pentru construcția de piste de biciclete și a ignorat nevoile de irigații în agricultură în timpul secetei pedologice. De asemenea, deputatul susține că fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a acordat 50 de milioane de euro pentru construcția de piste de biciclete la comune, iar pentru municipiile reședință de județ, unde există trafic rutier intens, au fost alocate doar 40 milioane de euro.

„În fatidica perioadă în care s-a aflat la guvernare, USR a alocat o jumătate de miliard de euro pentru piste de biciclete și ZERO euro pentru irigații în agricultură! Și asta într-o țară afectată de fenomenul secetei pedologice.
Pentru ca aberația să fie totală, sub semnătura lui Cristian Ghinea- fost ministru al Fondurilor Europene- au fost acordate 50 de milioane de euro sunt pentru construcția de piste de biciclete la comune. La municipiile reședință de județ, unde există trafic rutier intens, au ajuns doar 40 milioane!
247,5 milioane euro a alocat USR-istul Ghinea și pentru construcția a 3.000 de Km de piste de biciclete, prin pădure, pe câmp, în pustietate!
Sunt sume pe care un partid responsabil aflat la guvernare ar fi trebuit să le folosească pentru irigații în agricultură. Banii puteau fi folosiți și în energie, astfel încât să se suplimenteze sumele alocate consumatorilor casnici/industriali pentru panouri fotovoltaice.
Cum a procedat USR? Conform zicalei cu chelul căruia îi lipsește tichia de mărgăritar! Altfel spus, nu a asigurat strategii de siguranță alimentară sau energetică, dar a pus la cale piste de biciclete! În pădure, pe câmp, în pustietate”, susține Lucian Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top