Politic

Lungoci: Trebuie să aderăm la spațiul Schengen fără să plecăm capul în fața Olandei

Deputatul Lucian Lungoci afirmă că acum, mai mult ca oricând, România a demonstrat că este un pilon de stabilitate politică în Uniunea Europeană și este cazul ca țara noastră să adere la spațiul Schengen fără să plece capul în fața țărilor ce fac jocuri politice pe această temă.

„România este stat național, suveran și independent, iar din această postură are dreptul și obligația să-și urmărească propriile interese! România este stat NATO și se află în marea familie europeană, pentru că aici îi este locul și geopolitic, și spiritual!
România este un pilon de stabilitate politică în Uniunea Europeană, demonstrând de-a lungul timpului că este un partener loial!
IMPORTANT‼️ Din aceste motive, dar și din multe altele, țara noastră trebuie să adere la spațiul Schengen. Și nu oricum, ci cu demnitate. Fără să plecăm capul în fața Olandei sau a oricărei alte țări care face jocuri politice pe această temă.
Până la momentul deciziei finale, trebuie să facem front comun, nu doar politic, ci și civic. UE este spațiul națiunilor egale, iar România trebuie tratată ca atare !
Nu trebuie să plătim tribut te miri cărei țări și nici să intrăm pe ușa din dos în spațiul Schengen!
Apartenența la acest spațiu este dezideratul nostru, dar vrem să o facem demn!
Iar dacă România îndeplinește criteriile tehnice, nu există nicio justificare care să ne blocheze dar nici o obligație să plecăm capul”, a transmis Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top