Politic

Lungoci: În “România Educată” este esențial să avem acces neîngrădit la educație pentru toți copiii

Deputatul Lucian Lungoci consideră greșită noua lege a educației pentru că se axează pe interesele rectorilor din învățământul universitar și afirmă că dacă într-adevăr se dorește să avem un învățământ de nivel european, trebuie ca noua lege să aducă schimbări fundamentale în bine la nivelul ciclului gimnazial.

„Noua lege a educației propusă de ministrul Ligia Deca trebuie să treacă de votul Parlamentului până la 15 martie. Este normal să fie așa, în condițiile în care cu toții ne dorim ca învățământul din România să fie performat.
Anormal este că “România Educată” a Ligiei Deca– bazată pe conceptele din proiectul președintelui Klaus Iohannis – se axează pe interesele rectorilor din învățământul universitar! Cei care, conform proiectului actualului ministru al Educație, vor putea să aibă mandate fără număr la conducerea universităților. Chestiune criticată dur de mediul universitar.
Dacă, într-adevăr, se dorește să avem un învățământ de nivel european, trebuie ca noua lege să aducă schimbări fundamentale în bine la nivelul ciclului gimnazial! Adică de unde pornește premisa esențială pentru un bun parcurs școlar ulterior al copiilor și se poate reducere analfabetismului funcțional alarmant din prezent.
În “România Educată”, așa după cum au propus social-democrații, este esențial să avem:

Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii

Combaterea abandonului școlar

Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc” a transmis Lucian Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top