Politic

Lungoci a participat la ședința comună a Comisiei de industrii și servicii și a Comisiei pentru politica economică

”Am participat la ședința comună a Comisiei de industrii și servicii și a Comisiei pentru politica economică, reformă și privatizare. Aici unde s-au discutat, iar astăzi vor fi adoptate, amendamentele susținute de PSD privind reglementarea pieței de energie. Social democrații au impus prevederi importante pentru cetățeni și pentru firmele românești, în sensul că nimeni nu va plăti un preț mai mare de 1,3 lei KWh, indiferent de nivelul de consum sau de categoria de consumator
IMPORTANT: Consumatorii casnici care se încadrează în consumuri lunare mai mici de 300 KWh vor beneficia de prețuri mai mici, iar diferența față de prețul reglementat de 1,3 lei KWh va fi suportată de către Guvern.
Amendamentele susținute de PSD privind reglementarea pieței de energiei prevăd următoarele:
Pentru un consum de 100 de KWh/lună, prețul va fi de 0,68 de lei/KWh. Acest preț e valabil, indiferent de consum, în cazul celor care utilizează la domiciliu dispozitive sau echipamente medicale dar și pentru cei care au în întreținere cel puțin 3 copii.

Pentru un consum de 255 de KWh pe lună, prețul va fi de 0,8 lei/KWh

Pentru consum de 300 de KWh/lună prețul va fi de 0,8 lei/KWh pentru primii 255 de KWh și de maxim 1,3 lei pentru ce depășește acest prag (dacă în contractul cu furnizorul este prevăzut un preț mai mic de 1,3 lei/KWh, atunci se aplică prețul din contract)
Pentru un consum care depășește 300 KWh/lună, se va plăti un preț unic de maxim 1,3 lei/KWh (dacă în contractul cu furnizorul este prevăzut un preț mai mic de 1,3 lei/KWh, atunci se aplică prețul din contract).
Pentru IMM, spitale, școli, grădinițe, creșe, operatori din industria alimentară, companii de utilitate publică, lăcașe de cult, instituții publice se va plăti cu preț de maxim 1 leu/KWh, cu TVA inclus pentru 85% din consumul lunar, și diferența la maxim 1,3 lei/KWh.
Pentru celelalte categorii de consumatori non-casnici se va plăti un preț de maximum 1,3 lei/KWh, cu TVA inclus
Toate aceste prețuri sunt cu TVA inclus și se vor aplica până la 31 Martie 2025”, a transmis deputatul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top