Politic

Huțucă anunță decizia Comisiei Europene: MCV pentru România poate fi ridicat!

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, anunță decizia Comisiei Europeane: Mecanismul de cooperare și de verificare pentru România poate fi ridicat!

”Încă o veste bună pentru români, din partea Comisiei Europene. Țara noastră a îndeplinit toate obiectivele de monitorizare a sistemului judiciar prevăzute, instituite încă de la momentul aderării la Uniunea Europeană, în 2007, prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).
Raportul pozitiv prezentat de Comisia Europeană confirmă faptul că țară noastă a făcut progrese apreciabile privind reformele necesare în domeniul justiției, pentru consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Prin ridicarea MCV, se confirmă faptul că România a făcut reforme semnificative pentru integrarea europeană, ceea ce ar putea constitui încă un argument pragmatic pentru acceptarea țării noastre în spațiul Schengen.
Felicitări tuturor celor care, prin activitatea și implicarea lor, au contribuit pozitiv la realizarea acestui obiectiv pentru România! De asemenea, este o realizare esențială pentru președintele României, Klaus Iohannis, pentru Guvernul României și mai ales pentru ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, care au fost în permanență atacați și supuși unor campanii negative de către opoziție, pe această temă. Sper ca opoziția, după primirea acestei vești din partea Comisiei Europene, să fie mai concentrată asupra soluțiilor pentru România.
În ciuda acestor campanii negative, efortul, rezistența și curajul s-au meritat, pentru că românii vor beneficia de un sistem judiciar independent care va veghea la protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor”, a declarat Bogdan Huțucă. 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top