Actualitate

Lucrări la drumuri și canalizare în Comuna Pantelimon

Costel Armășescu, primarul comunei Pantelimon (județul Constanța), a declarat pentru „Dezvăluiri” că unul dintre proiectele finanțate prin PNDL –Programul național de Dezvoltare Locală se apropie de finalizare.

Este vorba despre proiectul „Reabilitare drumuri în intravilanul localităţilor Nistoreşti şi Călugăreni, comuna Pantelimon“.

„Urmează asfaltarea drumurilor intravilane din Nistorești și Călugăreni. În această toamnă se va turna asfaltul, acum pregătim aceste drumuri pentru asta”, explică edilul.

În cadrul acestui proiect sunt cuprinse străzile din localităţile Nistoreşti şi Călugăreni. Este vorba despre şase străzi din comuna Nistoreşti, cu o lungime totală de 5,33 kilomeri, precum şi şase străzi din localitatea Călugăreni cu o lungime totală de 4,48 kilometri. Contractul are o valoare de de aproximativ 7 milioane de lei.

Costel Armășescu spune că la nivelul proiectului nu există nici un fel de probleme de finanțare, chiar dacă banii vin prin PNDL, iar în spațiul public se discută mult pe tema unor blocaje financiare. „Poate sunt sincope sau întârzieri la unele plăți care se fac, dar proiectele se fac”, spune primarul.

În același timp, un alt proiect finanțat din fonduri guvernamentale este introducerea rețelei de canalizare în satele Nistorești și Călugăreni. Aici primăria se va implica și în realizarea branșamentele la populație.

„Înființare sistem de canalizare și stație de epurare în localitățile Pantelimon de Sus, Pantelimon de Jos, Runcu, Nistorești și Călugăreni, comuna Pantelimon, județul Constanța” este proiectul în valoare de 11.716.368 lei, iar din el face parte și introducerea canalizării în cele două sate amintite.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top