Politic

Deputat Lucian Lungoci: Stop, România defrișată!

Deputatul Lucian Lungoci afirmă că sistemul de gospodărire a pădurilor din țara noastră este la pământ, iar afirmația ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, că acest sistem este „bine reglementat şi sever“ o consideră a fi departe de adevăr. Lungoci susține că PSD va pune capăt acestor jocuri de culise prin care se tranzacționează pădurile României și va depune o propunere legislativă pentru interzicerea pe tot teritoriul național a tăierii arborilor sănătoși, pentru o perioadă de cel puțin 10 ani.

„În România defrișată de interese cotroceniste, politice, de clan local sau de gașcă administrativă, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna pe nume UDMR-ist, consideră că sistemul de gospodărire a pădurilor din țara noastră este „bine reglementat şi sever“!
Atât de bine reglementat încât Verestoy Attila, odihnească-se în pace în pădurile din Rai, și-a onorat renumele de „Drujba lui Dumnezeu“ preț de 8 mandate. Perioadă în care a „supervizat“ afacerea tăierilor de păduri din Harghita şi exportarea buştenilor sau a cherestelei în Ungaria și Austria.
Atât de sever este sistemul apărat de Tanczos Barna încât Holzindustrie – firma austriacă specializată în defrișări mioritice, condusă de Gerald Schweighofer, prieten la cataramă cu Andreas Huber, finul soților Iohannis și consul onorific al Austriei la Sibiu – beneficiază de binecuvântare prezidențială în tot ce face pe teritoriul României.
Cu acest istoric în spate ministerial – UDMR fiind partidul care, ori de câte ori s-a aflat la guvernare, a cerut ministerul Mediului și al Pădurilor, obținându-l de fiecare dată – Tanczos Barna refuză strategia UE pentru aplicarea de norme în vederea protejării pădurilor europene!
Motivul? Protejarea pădurilor reprezintă o povară financiară pentru un stat membru, deoarece în momentul în care se interzice exploatarea unei păduri sunt îngrădite drepturile proprietarului, iar în aces caz trebuie acordate despăgubiri!!!
Să te crucești, nu alta când auzi zisele UDMR-istului! Cel care, în loc să apere interesele României le protejează (oare de ce?) pe cele ale companiilor din industria forestieră.
Cel care, în loc să se ralieze cu executivul european în vederea plantării a 3 miliarde de copaci, s-a încârdășit cu reprezentanții statelor direct înteresate să defrișeze otova în Europa.
Cel care, în loc să susțină o lege de reîmpădurire a României, vrea să obțină – și el – renumele de „Drujba lui Dumnezeu“! Varianta 2021, cu binevoința aferentă de la Cotroceni și Palatul Victoria…
Pentru a pune capăt acestor jocuri de culise prin care se tranzacționează pădurile României, PSD va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o propunere legislativă pentru interzicerea pe tot teritoriul național a tăierii arborilor sănătoși, pentru o perioadă de cel puțin 10 ani”, transmite deputatul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top