Politic

Lungoci: Propunerea CNAS de a limita decontările în ambulatoriu la un singur serviciu medical pe zi de persoană este un real atentat la sănătatea publică!

Deputatul constănțean afirmă că propunerea de lege a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de a limita serviciile medicale în ambulatoriu la unul pe zi este o amenințare reală pentru sănătatea publică.
”Este inadmisibil ca un medic să nu poată să stabilească cât mai repede diagnosticul corect pentru un pacient! Ce mai pot face cei doi conform aberației propuse de CNAS?
Medicul să pună un diagnostic după ureche sau după mult prea multe zile, punând astfel în pericol sănătatea pacientului, situații care contravin grav deontologie profesionale. Pacientul să stea toată ziua pe drumuri pentru a beneficia de serviciile medicale la care are dreptul prin lege.
Respingem categoric propunerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate!
Motivul? Măsura restrânge drastic accesul la sănătate al persoanelor asigurate și afectează grav calitatea actului medical.
În cadrul Coaliției de guvernare, PSD va solicita o analiză asupra acestor prevederi și se va opune oricăror dispoziții care limitează accesul la sănătate al cetățenilor asigurați.
Social–democrații sprijină poziția ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, de a susține accesul neîngrădit al pacienților la asistența medicală ambulatorie”, a declarat Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top