Politic

Lucian Lungoci: Nu trebuie să ne fie rușine că suntem români!

Deputatul Lucian Lungoci consideră nedrept faptul că președintele ucrainean nu a spus nimic despre legea potrivit căreia românii nu au dreptul să-și învețe limba maternă într-o țară pe care am susținut-o în toate privințele de la începutul războiului.

„M-am așteptat ca Volodimir Zelensky să adopte o poziție normală față de minoritatea de românii care trăiește în Ucraina. Nu a fost să fie așa!
Președintele Ucrainei nu a scos un cuvințel despre legea conform căreia românii nu au dreptul să învețe în limba maternă, în țara pe care noi am sprijinit-o sub toate aspectele de la declanșarea războiului.
Sfidare, aroganță, obrăznicie! Sunt singurele cuvinte la care pot să mă gândesc pentru a defini comportamentul liderului unui stat care dorește să intre în Uniunea Europeană.
Un stat din care zeci de mii de refugiați au fost primiți cu brațele deschise în România! Li s-au acordat zeci de mii de euro pentru masă și casă, le-au fost oferite drepturi din cele mai diverse: de la cel la sănătate gratuită și învățământ așijderea, la transport gratuit și introducerea de trasee speciale. Ca să nu mai amintesc de zecile de mii de tone de cereale ale fermierilor românii care nu mai au unde să fie depozitate, pentru că s-a făcut loc celor din Ucraina.
Un stat a cărei ambasadă din România a cerut – cu aceeași aroganță – scuze pentru evenimentul de la Berzunți. Poate că ce au făcut locuitorii din această comună nu a fost cea mai potrivită manifestare, dar de aici până a ne cere socoteală este o distanță mult prea lungă. Pe care ambasada Ucrainei, repet țară căreia România i-a pus la dispoziție tot ce era posibil, a parcurs-o cu prea multă nonșalanță. Ca să nu spunem altcumva…
Așa cum ar trebui să spunem și în cazul #atitudinii lui Volodimir Zelensky. Cel care nu dă doi bani pe românii din Ucraina! Timp în care românii și-au cerut scuze pentru o parodie.
Ajunge! Să nu transformăm un eveniment nefericit într-un incident diplomatic, dar nici să nu mai lăsăm drepturile românilor să fie călcate în picioare! Indiferent de statul în care trăiește comunitatea română”, transmite Lucian Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top