Exclusiv

Deputatul Focșa și-a MAI BĂTUT O DATĂ SOȚIA! Poliția a emis în 2019 un ORDIN DE PROTECȚIE temporar. DETALII EXCLUSIVE DIN DOSAR

Publicația Dezvăluiri a descoperit că deputatul Dumitru Viorel Focșa și-a mai agresat o dată soția, în 2019. Conform informațiilor de la dosar, Focșa a lovit-o cu pumnul în față pe soția sa, Claudia. Citiți mai jos cum s-au întâmplat lucrurile, cum și-a motivat Dumitru Focșa fapta și ce i-a cerut soția, în fața instanței, să facă.

După ce a bătut-o, a amenințat-o pe soția sa de față cu polițiștii

Conform siteului rolii.ro, la data de 03.07.2019, Dumitru Viorel Focșa a agresat-o fizic pe Claudia Focșa, lovind-o cu pumnul în zona feței.

Din procesul verbal încheiat de organele de poliție la data de 03.07.2019, reiese faptul că reclamanta Claudia Focșa a sesizat organele de poliție cu privire la faptul că a fost agresată fizic. În cauză, organele de poliție au dispus emiterea ordinului de protecție provizoriu, ocazie cu care, pârâtul Dumitru Viorel Focșa a amenințat-o pe pârâtă.

Exercitarea actelor de violență sunt relatate și de către reclamantă, care a arătat faptul că în data de 03.07.2019, pe fondul consumului de alcool, a lovit-o cu pumnul în zona bărbiei.

Actele de violență fizică și verbală sunt confimate și de martora A.L., care a precizat faptul că la data de 03.07.2019, pârâtul Dumitru Viorel Focșa o jignea pe reclamantă și i se adresa pe un ton ridicat.

Dumitru Viorel Focșa a lovit-o pe soția sa cu pumnul în față. Polițiștii au emis ordin temporar de protecție

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța, la data de 04.07.2019, petentul Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat cerere de emitere a ordinului de protecție prin care să se dispună evacuarea temporară a agresorului Dumitru Viorel Focșa din locuința victimei Claudia Focșa, reintegrarea victimei și, după caz, a copiilor în locuința familiei, obligarea agresorului de a păstra o distanță minimă de 200 de metri față de victimă și domiciliul acestuia, precum și față de alte rude ale acesteia, față de locul de muncă al acesteia, și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu victima.

Focșa a promis instanței că va urma un tratament psihiatric

Fiind prezent în fața instanței, pârâtul Dumitru Viorel Focșa, și-a manifestat regretul cu privire la cele întâmplate și a precizat faptul că pe viitor dorește să își revizuiască comportamentul, urmând în acest sens și un tratament recomandat de medicul psihiatru.

Apărătorul pârâtului solicită instanței încuviințarea probei cu înscrisuri, sens în care prezintă în fața instanței o rețetă medicală a pârâtului. Apărătorul pârâtului precizează că numitul Dumitru Viorel Focșa urmează un tratament prescris de un psiholog.

La interpelarea instanței, pârâtul precizează că dorește să depună înscrisul ce constă în rețetă medicală, în original.

Reclamanta învederează instanței că solicită obligarea pârâtului să urmeze tratamentul psihologic prescris de medic.

Soției i s-a făcut milă de Focșa, spunând judecătorului că acesta nu are unde locui

Reclamanta precizează că nu solicită interdicția de a locui împreună, deoarece pârâtul nu are unde să locuiască și arată că nici ea nu ar avea unde anume să plece.

În completare, reclamanta precizează că își dorește ca pârâtul să îi dea timp, un răgaz. Reclamanta învederează instanței că dorește să locuiască împreună cu pârâtul.

La interpelarea instanței, reclamanta arată că sunt șanse de împăcare atâta timp cât pârâtul o înțelege și se schimbă.

La interpelarea instanței, reclamanta precizează că nu solicită evacuare pârâtului din locuință, ci dorește să locuiască asemenea a doi străini și să vorbească doar strictul necesar.

Pârâtul precizează că îi pare foarte rău că a venit din voiaj încărcat sufletește și a refulat în familie. Pârâtul precizează că băiatul pe care îl are din prima căsătorie, nu a mai vorbit cu el și acesta este motivul pentru care a fost supărat.

La interpelarea instanței, pârâtul precizează că poate locui împreună cu reclamanta, de dragul acesteia și de dragul fetiței pe care urmează să o adopte.

Focșa recunoaște în fața instanței că s-a refugiat în alcool, deși are interdicție medicală să bea

Pârâtul învederează instanței faptul că s-a refugiat în alcool, dar a fost greșit acest refugiu.

La interpelarea instanței, pârâtul arată că suferă de un sindrom care necesită tratament îndelungat și arată că nu are voie deloc să consume alcool și precizează că nu este un alcoolic. Pârâtul precizează că a mai urmat un tratament în anul 2012, ca urmare a stresului acumulat. Pârâtul arată că a fost tulburat de primul divorț, ulterior începând relația cu reclamanta din prezenta cauză, aceasta din urmă fiindu-i alături.

În ceea ce privește evacuarea, apărătorul pârâtului precizează că domnul Dumitru Viorel Focșa dorește să plece din localitate până se liniștește reclamanta. Pârâtul precizează că poate pleca la mama sa timp de o săptămână.

Având în vedere principiul disponibilității prev de art. 9 Cod.proc.civ., precum și faptul că solicitarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Constanța o privește în mod direct pe reclamantă, iar aceasta nu a solicitat emiterea în continuare a ordinului de protecție, instanța apreciază că nu se impune emiterea unui ordin de protecție, dată fiind poziția procesuală a părților din prezenta cauză.

Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top