Politic

Lucian Lungoci: Incompetența și nepăsare lui Ghinea lasă România fără miliarde de euro!

Deputatul PSD Lucian Lungoci afirmă că partidul din care face parte a depus o moțiune împotriva lui Cristian Ghinea. Lungoci consideră inacceptabil faptul că ministrul investițiilor și proiectelor europene a blocat contractarea a peste 3,7 miliarde euro, iar în această situație niciun euro nu va fi alocat fermierilor români prin PNRR și niciun euro pentru irigații.

„În fiecare zi, România pierde bani mulți din cauza incompetenței ministrului Ghinea! Nu o spune PSD, o evidențiază cifrele și faptele:
Decembrie 2020 – Cristian Ghinea este numit ministrul investițiilor și proiectelor europene, iar alocarea pentru PNRR era de 30,5 miliarde euro.
31 mai 2021- după două rateuri, Cristian Ghinea a depus a treia variantă de PNRR!? Urmarea? Alocarea pentru România s-a redus la 29,2 miliarde euro.
A blocat contractarea a peste 3,7 miliarde euro în direcții precum eficiența energetică, racordarea localităților la rețeaua de gaze naturale, infrastructura de apă, selecția deșeurilor sau gestionarea crizei COVID-19.
A parcurs, nonșalant, pasul care duce România la dezangajare masivă de fonduri mai ales pe sectorul apă-canal și pe cel al deșeurilor. Suma depășește 900 milioane euro!
Doar 0,04% din totalul IMM-urilor din Romania, adică doar 3.200, vor putea beneficia de o formă de finanţare prevăzută în PNRR.
Prin “grija” ministrului Ghinea, niciun euro nu va fi alocat fermierilor români prin PNRR și niciun euro pentru irigații. Ungaria, Polonia, Spania, Italia, Portugalia sau Bulgaria au obținut finanțare consistentă pentru proiectele lor de irigații.
Acestea sunt doar câteva dintre motivele din cauza cărora Cristian Ghinea nu ar trebui să mai fie ministru. Lista incopentenție, a nepăsării, a gafelor și a bâlbelor acestui personaj este mult mai lungă! A culminat cu recunoșterea faptul că NU a citit tot PNNR-ul.
PSD dorește să îi acorde timpul necesar pentru lecturarea acestui document, iar în acest sens a depus o moțiune împotriva lui Cristian Ghinea.
Avem convingerea că, din solidaritate cu un om căruia nu îi mai ajunge timpul, moțiunea va fi votată de toate formațiunile politice, începând cu USR și PNL”, a declarat Lucian Lungoci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top