Politic

Lucian Lungoci: Funcționarii din primărie trebuie să înțeleagă că sunt acolo să administreze orașul/Nu sunt acolo să stăpânească orașul

Într-un interviu televizat acordat luna aceasta jurnaliștilor de la Antena 3 Constanța, deputatul Lucian Lungoci a vorbit printre altele despre noul regulament al parcărilor din municipiul Constanța și despre efectele nedorite pricinuite de aceste schimbări.
„Din păcate turiștii și constănțenii au de plătit niște bani în plus, trebuie să bage mâna în buzunar atunci când parchează mașina în stațiunea Mamaia, care ține de municipiul Constanța, că nu vorbim aici de celelalte stațiuni. Din păcate acest regulament, așa cum am mai spus, este o decizie proastă care are multe hibe. Regulamentul în sine, modalitatea de taxare, tariful. E mult ca un turist să plătească pentru fiecare zi de staționare aproximativ 90 de lei (4 lei pe oră ori 24). Pe lângă o cazare de 350, 400 de lei, să plătească un supliment de 25% doar pentru că a dorit să vină cu mașina. Am trecut prin stațiunea Mamaia, sper să nu aibă legătură cu prețurile practicate pentru parcare, și am văzut foarte multe spații goale de parcare. Comparând cu anii trecuți, în Mamaia, cea mai mare problemă era: unde să îți parchezi masina? Stațiunea acum nu este aglomerată, sunt locuri de parcare libere. În aceeași zi am ajuns și spre nord, la Năvodari, iar acolo era arhiplin. Năvodariul se transformă încet, încet în stațiune. Cred că a început să atragă foarte mulți turiști din mamaia. Sper că această schimbare să nu fie din cauza taxei de parcare, din cauza celor 90 de lei în plus pe zi. E clar că sunt decizii proaste care afectează turismul. Suntem un oraș ce trăiește de pe urma turismului. Din păcate vorbim doar de 2 luni pe an de turism și dacă nu facem decât să punem bețe în roate, nu facem nimic bun pentru oraș. Era bine ca modificările aduse regulamentului parcărilor să se fi făcut în urma consultărilor cu proprietarii de hoteluri și terase din stațiune, cu operatorii economici de acolo. În momentul în care impui un astfel de regulament care afectează și zona Mamaia, să te consulți cu ei, pentru că orice decizie locală, orice proiect în acest sens, orice hotărâre de consiliu local, trebuie să fie în deplină concordanță cu ceea ce își doresc oamenii. Asta trebuie să se întâmple când dai o lege locală, pentru că un regulament aprobat printr-o hotărâre de consiliu local este practic o lege locală. Legiferarea aceasta trebuie să fie în interesul cetățeanului. Nu în interesul primarului, al primăriei. Funcționarii din primărie trebuie să înțeleagă că sunt acolo să administreze orașul, să administreze banii pe care îi plătesc locuitorii acestui oraș, prin taxe și impozite. Nu sunt acolo să stăpânească orașul. De aceea, dacă nu a existat acestă consultare, se ajunge la astfel de incidente negative, cu efecte negative asupra activității economice, dacă discutăm despre mamaia și asupra vieții noastre, dacă discutăm de cei din municipiul Constanța”, a declarat Lungoci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top