Politic

Lucian Lungoci: Conducerea Autorității pentru Supraveghere Financiară refuză să își dea demisia

Deputatul Lucian Lungoci consideră că Autoritatea pentru Supraveghere Financiară nu și-a făcut treaba atunci când a permis ca doi asiguratori – City și Euroins – să dețină 80% dintre polițele de asigurare, societăți care au și falimentat, în condițiile în care în țara noastră există multe mașini scumpe și foarte multe accidente rutiere.
Potrivit deputatului, autoritățile responsabile nu au reușit să găsească soluții adecvate pentru aceste probleme, iar situația a fost agravată de faptul că societățile de asigurări au permis să practice prețuri de dumping, păcălind astfel românii. În lipsa politicilor de consolidare a cadrului legal și a controalelor regulate, instituțiile responsabile, inclusiv Consiliul Concurenței, au tolerat sau chiar încurajat concurența neloială pe piața asigurărilor.

„Conducerea Autorității pentru Supraveghere Financiară refuză să își dea demisia

Motivul? Oficial, șefii ASF se consideră imaculați în privința situație de la Euroins. Neoficial, dar foarte real, le este greu să renunțe la venituri lunare cuprinse între 33.000 lei și 44.00 lei.
Sume la care se adaugă indemnizația de membru al Consiliului ASF în valoarea de 19.000 lei, plus prima de vacanță egală cu un salariu, alte drepturi bănești în cuantumul a 2 salarii brute, precum și prima de performanță.
Inexplicabilă de altfel, în condițiile în care singurele “performanțe” ale acestei Autorități sunt falimentele a patru mari societăți de asigurări: Astra, Carpatica, City Insurance și, mai nou, Euroins.
Ca să fim sinceri până la capăt, trebuie să recunoaștem că ASF a mai avut o performanță: a permis ca doi asiguratori- City și Euroins- să dețină 80% dintre polițele de asigurare!
Cam asta au supravegheat cei de la ASF. Într-o țară în care există foarte multe mașini scumpe și foarte multe accidente rutiere (locul 1 în Europa) Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a fost incapabilă să găsească soluții adecvate.
A permis, însă, ca societățile de asigurări să practice prețuri de dumping, păcălind astfel românii! Unde au fost controalele, anticiparea, prevenția, solicitările pentru consolidarea cadrului legal?
Nimeni nu știe și, mai grav, nimeni nu vrea să dea vreo explicație. Din nefericire, printre acești nimeni se numără și Consiliul Concurenței, instituție care, de prea mulți ani, a tolerat- ca să nu spunem direct încurajat – o gravă concurență neloială pe piața asigurărilor!
Nu știu de ce, îmi tot vine în minte o reclamă: Dormi liniștit, ASF supraveghează pentru tine”, a declarat deputatul Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

Sursă foto: FB/Lucian Lungoci

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top