Opinii

Locuitorii din Tuzla beneficiază de o staţie meteo ultramodernă

La aerodromul Tuzla se regăseşte Grupul de Elicoptere al Forţelor Navale încadrat în Flotila de Fregate, o unitate distinctă alcătuită din trei elicoptere Puma mereu gata de acţiune la bordul fregatelor Regina Maria, Mărăşeşti şi Regele Ferdinand.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Pentru o manevrare cât mai sigură a aeronavelor, Marina Militară a achiziţionat, din 2007, prin Romtehnica, mai multe staţii meteorologice sistem finlandez Vaisala, care funcţionează la capacitate maximă. Un număr de unsprezece dintre acestea se găsesc instalate în locurile unde îşi desfăşoară piloţii marinari activitatea de zbor.

Cu privire la staţia de ultimă generaţie, şeful punctului meteo de pe aerodromul Tuzla, lt. cdor. Marius Constantinescu şi-a exprimat opinia faţă de jurnalişti astfel: „Oricând intervin modificări, dispozitivele transmit schimbările în timp util. Staţia meteorologică măsoară toate elementele şi fenomenele meteorologice pentru aviaţie, începând cu gradul de acoperire, plafonul norilor, vizibilitatea, direcţia sau intensitatea vântului, detectează fulgerele precum şi distanţa unde poate să detecteze nucleul, face inclusiv arhiva tuturor elementelor. Pe monitorul staţiei avem acces la hărţi obţinute de la Direcţia Hidrografică. După ce se procesează toate informaţiile, acestea sunt transmise personalului navigant la briefingurile de aviaţie. La final se întocmesc rapoarte care se transmit piloţilor sub semnătură şi, apoi, mai departe la Bucureşti în vederea obţinerii aprobărilor de rigoare pentru ca scopul zborului să fie atins”.

Un aspect ce poate interesa şi opinia publică largă este faptul că Tuzla se bucură şi de accesul la un sistem naţional integrat meteorologic care conţine imagini din satelit referitoare la deplasarea fronturilor atmosferice pe baza cărora se pot face estimări ale evoluţiei meteo necesare prevenirii unor coliziuni de aviaţie.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top