Litoralul românesc

Familiile din Săcele se revoltă împotriva demiterii directorului Gavrilă Remescu

Mărturiile părinţilor schimbă radical verdictul în cazul elevei ”bătute” de profesorul de fizică

 Mediatizatul caz al elevei de clasa a VI-a de la Şcoala de Arte şi Meserii din comuna Săcele, despre care se spunea că a fost bătută de directorul instituţiei, ia o cu totul altă întorsătură. Un grup de părinţi din localitate a contactat ziarul DEZVĂLUIRI pentru a-şi exprima punctul de vedere asupra incidentului. Ajunşi la faţa locului, jurnaliştii au fost puşi în faţa unei revolte ad-hoc a părinţilor care au venit, aproximativ în număr de 50, la întâlnirea cu presa ”pentru a spune adevărul”. Zilele trecute, Petrică Miu, noul inspector general din cadrul ISJ Constanţa a ieşit în presă spunând că îl va demite pe Gavrilă Remescu, directorul şcolii din Săcele, din cauza incidentului. La auzul acestei declaraţii, părinţii s-au alarmat şi au încercat să ia atitudine, spunând la unison că dacă lucrurile se vor întâmpla întocmai, atunci se va face o nedreptate. Mulţi dintre ei mărturisit că sunt dispuşi fie să nu-şi mai trimită copiii la şcoală, fie să îi mute la Constanţa, indiferent de sacrificiul financiar.

Un articol de Andreea PAVEL

Pentru că vorbele sunt de prisos în astfel de situaţii, vă redăm în rândurile ce urmează declaraţiile părinţilor furioşi la gândul unei posibile schimbări:

Părinţii: ”Dacă pleacă domnul director nu ne mai dăm copiii la şcoală!”

Aurica Nica: ”Dacă domnul director pleacă eu nu-mi mai trimit copiii la şcoală, îi fac ciobani şi asta e. Dar nu e nimeni mai potrivit decât el să fie director în şcoala asta, pentru că el a făcut tot ce vedeţi dumneavoastră în ea”.

Nicoleta Carabet: ”Domnul director şi-a recunoscut greşeala şi faţă de noi şi în faţa presei. Nu a fost aşa cum au prezentat lucrurile la televizor, doar a atins-o, iar noi am venit să îl susţinem pentru că nu merită să vină altcineva aici. Eu mi-am adus copiii de la Constanţa aici, tocmai pentru aici se face carte, iar domnul Remescu a asigurat cele mai bune condiţii pentru copiii noştri. Doar pe la oraş mai întâlniţi aşa ceva, şi profesori responsabili, şi condiţii, şi carte.”

Mirela Coşbuc: ”La şcoala din Săcele s-a făcut cu adevărat carte până acum, iar dacă o să plece domn director o să se ducă totul de râpă. Toată familia mea a învăţat carte la şcoala asta. El este un om nevinovat şi capabil din toate punctele de vedere şi asta o pot confirma toţi copiii! Răul se face foarte uşor, iar fata aia şi familia ei asta au făcut. Eu am crescut patru copii aici şi cinci nepoţi, toţi au ajuns olimpici şi acum au funcţii mari pe la Constanţa, datorită şcolirii pe care au primit-o de la învăţători, profesori şi director, iar pentru o mică greşeală nu e corect să fie demis. Sunt alţii care fac şi mai rău şi nu păţesc nimic. Toată tevatura s-a făcut pe plan politic. Mama elevei este asistentă în comună fără să aibă studiile necesare, iar de la injecţii mulţi au făcut flegmon. Iar ei nu-i face nimeni nimic”.

”Fata îşi punea bandajul când ajungea în faţa şcolii”

Viorica Budai: ”Directorul nu i-a rupt mâna aşa cum a zis la televizor. Eu am văzut-o când îşi punea bandajul în faţa şcolii. Acum, din câte am înţeles, îi pare rău pentru ce a făcut, pentru că aproape nici un copil nu mai vorbeşte cu ea. Iar familia ei nu se aştepta să iasă aşa rău şi să existe împotrivirea noastră. Iar copiii s-au întors împotriva ei pentru că îl iubesc pe director”.

Mirela Coşbuc: ”Şi vreau să mai spun ceva. Ei vor acum să-l pună pe profesorul de sport director şi doar asta urmăresc. Copiii şi nepoţii mei au învăţat din greu aici, am muncit toată viaţa ca să înveţe ei şi-aşa a fost, acum sunt directori pe la Constanţa”.

Familia Olea: ”Toţi copiii mei au învăţat aici, patru la număr, şi datorită profesorilor şi a domnului director, au ajuns toţi oameni şi sunt bine acum, şi învăţaţi. Asta vrem să se facă şi de acum încolo, şcoală!”.

Pentru cei care nu şi-au format încă o părere despre acest caz, pot începe prin a viziona profilul de hi5 al fetiţei de doar 12 ani, despre care familia susţine că a fost bătută de directorul şcolii: http://mary-iubyta-cool.hi5.com/ .

Ca un amănunt, Gică Contra al întâlnirii a fost un individ foarte revoltat care nici n-avea nimic de zis, dar nici nu vroia să scriem ce spun părinţii. Ulterior aveam să aflăm că cel care se punea contra tuturor celor declarate de locuitorii din Săcele este un cetăţean cu ştate vechi pe la poliţie. Localnicii susţin că acesta a violat o minoră în urmă cu câţiva ani, dar a fost scos basma curată de avocatul Virgil Şişu. Culmea ironiei e că acelaşi avocat este cel care susţine cauza Mihaelei Doboşan, mama fetiţei chipurile ”bătute” de Gavrilă Remescu.

Probabil tot Şişu va pleda pentru nevinovăţia Mihaelei Doboşan atunci când autorităţile competente vor lua măsurile necesare pentru faptul că aceasta a profesat meseria de asistentă medicală fără să aibă studiile necesare. Vom reveni!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top