Litoralul românesc

Profitând de potrivirea de nume, Dumitru Timofte a obţinut un teren de 2,75 ha

Fostul viceprimar din Nicolae Bălcescu şi-a păcălit naşa că o va ajuta să obţină o moştenire

Prin comuna Nicolae Bălcescu se tot plimbă un domn care, crezându-se probabil şmecher şi bazat, fraiereşte localnicii în privinţa terenurilor ce trebuie revendicate de aceştia. Se numeşte Dumitru Timofte şi este fostul viceprimar al comunei. Liberalul a fost eliberat din funcţie pentru că nici în primărie nu mai era dorit de colegii săi, din motive lesne de înţeles. Acesta a intentat proces împotriva deciziei consiliului, deşi, cu excepţia unui singur consilier, toţi ceilalţi au votat pentru eliberarea sa din funcţie. Actualmente, acesta se ocupă cu mişmaşuri şi promite localnicilor că îi ajută să intre mai repede în posesia terenurilor. Timofte, însă, nu face nici pe departe acest lucru, ci dimpotrivă din câte se pare, caută tot felul de tertipuri pentru a-şi însuşi loturile naivilor. Cel puţin acestea sunt spusele familiei Elenei Jug, o bătrână din comuna Nicolae Bălcescu, care, din cauza potrivirii de nume şi a încrederii în Dumitru Timofte, a pierdut un teren de 2,75 ha.

Exemplele sunt nenumărate şi, într-o ediţie viitoare, vom reveni cu detalii despre fiecare.

Un articol de Andreea PAVEL

Scuza lui Timofte: ”Am făcut o simplă cerere şi mi s-a aprobat”

”Eu am făcut o simplă cerere şi mi s-a aprobat. Ştiam de la tata, înainte să moară că am de luat un teren de 4,5 ha şi cei de la Arhiva de la Medgidia şi Comisia de Fond Funciar mi-au aprobat cererea şi am primit un teren de 2,75 ha lângă ferma pe care o am, pentru că am vrut să am terenul chiar lângă fermă. Oricum n-aveau de unde să-mi dea 4,5 ha. Restul nu mă interesează, sau o să văd în viitor ce o să fac. Elena Jug n-a avut cu ce să demonstreze că ea e moştenitoarea şi deci, n-a primit terenul. Întrebat fiind dacă i s-a cerut vreun act edificator, Dumitru Timofte a insistat pe faptul că a făcut o simplă cerere.

Ştampila greşită i-a ”mutat” terenul exact lângă ferma din comună

Pe vremea când era consilier, Dumitru Timofte a făcut o cerere la Primăria Nicolae Bălcescu, prin care revendica terenul lui Ion G. Dumitru, deşi pe tatăl său îl chema Ion I. Timofte, deci ştia că terenul nu-i aparţine. Cererea i-a fost aprobată de fosta administraţie liberală şi astfel, Timofte a mers mai departe către Primăria Medgidia, deşi o a doua cerere trebuia depusă strict la departamentul Arhivei oraşului. Astfel se face că, în documentul ce îi aparţine lui Timofte sunt puse ştampila Primăriei Medgidia şi semnătura Secretarului Mărioara Mircescu. În schimb, documentul Elenei Jug, proprietara de drept a terenului are ştampila Arhivei şi semnătura arhivarului Marian Arsene.

Familia Jug susţine că acest lucru a fost posibil datorită faptului că atât Timofte, cât şi viceprimarul de atunci Marian Iordache, dar şi Secretarul Primăriei Medgidia aveau aceeaşi culoare politică.

Pentru Timofte n-a contat că persoana păcălită este naşa lui

 Din spusele Elenei Jug, tatăl acesteia este naşul lui Dumitru Timofte. Unde mai pui că au fost vecini, poartă-n poartă timp de mulţi ani. Dar lucrurile acestea par lipsite de orice fel de importanţă în conştiinţa fostului viceprimar, atunci când vine vorba de bani şi terenuri.

Femeia este dezamăgită de felul în care Timofte a păcălit-o:

”Mi-a promis că mă ajută că are funcţie mare în Primărie şi că voi obţine terenul mai repede. Apoi, a recunoscut că m-a păcălit şi mi-a zis să mă ţin după el dacă am bani, iar mie mi-este frică pentru că şi el şi nevasta lui sunt răi, n-au suflet. Şi pe voi dacă or să vă prindă, or să vă ia la bătaie, aveţi mare grijă. Rădulescu de la Fondul Funciar şi-a luat partea de 1,25 ha, că el din 4,5 n-a luat decât 2,75. Pe de altă parte, Dragomirescu de la Poliţia Muncipiului stătea de vorbă cu el foarte prieteneşte când am ajuns la Constanţa, că i s-a întocmit şi dosar penal”.

S-a trecut cu pixul în Registrul special de la Primărie

Documentele din Primăria Nicolae Bălcescu confirmă faptul că undeva, o măgărie tot s-a strecurat, în pofida faptului că Timofte se jură că n-a furat nici măcar moral vreo bucăţică din terenul Elenei Jug. În Registrul special pentru punere în posesie, edilii din Bălcescu susţin că Timofte s-a trecut cu pixul, la sfârşitul listei, pe poziţia 90/24.10.2005, luându-i poziţia lui Virgil Gologan.

Mai mult decât atât, în şedinţa Consiliului local în care s-a discutat şi s-a aprobat împroprietărirea Elenei Jug, o persoană a notat, desigur după încheierea şedinţei, şi cererea lui Timofte. Surse neoficiale susţin că, fiind viceprimar, şi-a permis singurul luxul de a-şi însemna cererea. Acest lucru nu a fost discutat în şedinţă, iar argumentele pentru această afirmaţie sunt scrisul total diferit şi fraza înghesuită pe ultimul rând al paginii.

Vom reveni!

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top