Opinii

Locuinţe sociale, loturi de casă pentru tineri şi un nou cămin cultural în Valu lui Traian

La sfârşitul anului 2009, familiile din localitatea Valu lui Traian, clasificate ca fiind cazuri sociale, se vor putea odihni în linişte de-acum încolo, în noile locuinţe, construite cu ajutorul administraţiei locale. În zona C a comunei vor fi situate cele 18 case. Conform declaraţiilor reprezentanţilor Primăriei, cererile sunt nenumărate, drept pentru care putem să ne gândim că proiectul va continua probabil, în limita bugetului din 2009, care, după cum se ştie, atunci când va fi stabilit nu va fi deloc îmbucurător din cauza deja vestitei crize economice.

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

Stadiul în care se află proiectul momentan, este derularea lucrărilor la fundaţia caselor. Acestea ajung la valoarea de aproape 35 miliarde de ROL, bani în care este inclusă şi taxa pe valoare adăugată. Florin Mitroi, primarul localităţii Valu lui Traian, speră ca banii necesari să fie primiţi la timp (proiectul fiind finanţat de Guvern), pentru ca cetăţenii care se vor bucura de aceste apartamente să intre în posesia lor până la sfârşitul anului, iar astfel, promisiunea autorităţii locale să fie respectată. Tot în zona C a comunei, Primăria a reuşit să finalizeze şi reabilitarea sistemului de iluminat public. Valoarea acestei lucrări ajunge la 15 miliarde de ROL.

Pe de altă parte, nici tinerii din comună nu au fost uitaţi. După ce va fi aprobat Planul de Urbanism General, pentru tinerii din localitatea Valu lui Traian, aproximativ 200 de locuri de casă vor fi repartizate de-a lungul anului în curs, locuri care, în principiu, sunt poziţionate în cartierul nou din zona de sud.

Un alt proiect al edilului Florin Mitroi, pentru viitorul apropiat, este construirea unui nou cămin cultural în Valea Seacă. Investiţia ajunge la 500.000 mii de euro şi va fi derulată cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii. Dintre planurile pentru următorul an, mai amintim şi construirea parcurilor de joacă pentru copiii din toată localitatea, şi continuarea construcţiei Bisericii Sfânta Paraschiva (lucrare care a ajuns deja la stadiul finisajelor exterioare). Ambele investiţii însumează aproape 200.000 de euro.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top