Opinii

Reţea de alimentare cu apă la Capidava

Alimentarea cu apă în satul Capidava nu mai e doar o iluzie. Proiectul cuprinde o lungime totală de opt kilometri de reţea, iar investiţia depăşeşte patru miliarde de lei vechi. Fondurile necesare au fost alocate din bugetul Consiliului Judeţean şi din cel al bugetului local. Gheorghe Murat, şeful administraţiei locale din Topalu a precizat că proiectul se desfăşoară în regie proprie, în scopul eficienţei economice.

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

Lucrarea de la Capidava prevede nu numai construirea reţelei, cât şi a unui bazin de depozitare având capacitatea de 150 metri cubi.

Accesarea fondurilor europene reprezintă unul dintre obiectivele edilului din Topalu, drept pentru care acesta speră ca lucrarea să fie demarată până în 2010, dat fiind faptul că în Primărie, angajaţii deja lucrează la un proiect integrat pentru: 25 de kilometri de reţea de canalizare, cu staţie de epurare, şi pentru asfaltarea a circa 30 de kilometri.

Punerea pe picioare a turismului din zonă este un alt obiectiv al administraţiei locale. Pentru acest lucru, Cetatea Capidava se vrea a fi reabilitată şi introdusă în circuitul turistic. Ca element nou, o mănăstire de măicuţe şi una de călugări vor fi introduse pe traseul turistic.

Primăria Topalu anunţă disponibilitatea acesteia de a colabora cu posibilii investitori în vederea ofertelor care vizează înfiinţarea a două porturi turistice la Capidava şi Topalu.

Nu în ultimul rând, alte proiecte urmărite de Primărie sunt costruirea unui teren de sport multifuncţional, pavarea centrului civic al comunei şi reparaţia exterioară a bisericii din Topalu.

 Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top