Opinii

Localnicii din Beidaud (Tulcea) n-au primit ajutoarele sociale

Trist, revoltător şi mai ales, îngrijorător. Cam aşa am putea să caracterizăm ceea ce li se întâmplă locuitorilor unei comune din judeţul Tulcea. Este vorba de Beidaud, o localitate situată undeva în sud-vestul judeţului. Pentru oamenii care încearcă să îşi ducă traiul aici, ajutoarele sociale nu au mai ajuns de cinci luni. Pe raza comunei nu există nici investitori care să resusciteze segmentul economic al zonei, nici alte surse de finanţare externe. Iar, din păcate, în ultima vreme, nici Consiliul Judeţean Tulcea nu a mai trecut Beidaud pe lista primăriilor norocoase, în ce priveşte rectificările bugetare. În acest context, locuitorii comunei sunt în pragul revoltei şi al disperării, dat fiind faptul că, aşa cum ne-au declarat, pare-se că sunt buni doar în campanie electorală. (foto: Constantin Camburi, primar Beidaud)

Un articol de Andreaa PAVEL

Consiliul Judeţean Tulcea promite bani la următoarea rectificare

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au stat de vorbă cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Chichi, pentru a afla de ce Primăria nu reuşeşte să achite ajutoarele sociale locuitorilor din Beidaud şi care sunt soluţiile cele mai optime într-o asemenea situaţie.
„Suntem alături de domnul Camburi (primarul comunei, n.red.) şi de comunitatea pe care dumnealui o reprezintă. Ştim de situaţia grea prin care trec şi ştiu că nu poate face nimic în comună din cauza lipsei banilor. Ştiu, de asemenea, şi cât de mult îşi doreşte să dezvolte localitatea. Din păcate, pe raza comunei Beidaud nu există investitori, pentru că, iată, alte comune reuşesc să plătească ajutoarele sociale din colectarea taxelor şi a impozitelor. Partea bună este că săptămâna viitoare trebuie să sosească anexele unei Hotărâri de Guvern şi de această dată, tocmai pentru faptul că a traversat o aşa perioadă grea, Primăria Beidaud va beneficia de sume mai consistente”, a declarat Nicolae Chichi, vicepreşedintele CJT Tulcea.   

Primarul comunei Beidaud: „Nu mai am încredere decât în Dumnezeu”

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI l-au contactat şi pe şeful administraţiei locale din Beidaud, Constantin Camburi. Acesta s-a arătat foarte dezamăgit de faptul că în cei doi ani de zile, de când e primar, nu a reuşit să facă mai nimic în comună: „Vă spun sincer că îmi este ruşine de comunitate. Sunt primar de aproape doi ani şi nu am reuşit să fac nimic pentru oamenii care şi-au pus speranţele în mine. Iar eu sunt legat de mâini şi de picioare pentru că nu am bani. Nu am avut bani, în ultimele cinci luni, nici măcar pentru a plăti locuitorilor din Beidaud ajutoarele sociale. M-am zbătut să întreprind ceva, orice, să dezvolt cumva comuna asta, dar când n-ai bani, degeaba. Nu mai am încredere în nimeni. Doar în Dumenezeu!”, a conchis Constantin Camburi, primarul comunei Beidaud.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top