Actualitate

Lista străzilor din comuna Săcele ce vor fi modernizate prin PNI Anghel Saligny

Primăria comunei Săcele, județul Constanța, implementează proiectul „asfaltare străzi în comuna Săcele – Sud”, proiect finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Procedurile au demarat încă din 2021, iar acum administrația este în faza de atribuire a execuției lucrărilor.

„În cadrul proiectului de investiții au fost prevăzute a fi modernizate următoarele străzi în comuna Săcele, partea de sud a localității. Prin implementarea proiectului este se urmărește dezvoltarea infrastructurii rutiere, în vederea sporirii pe termen mediu și lung a calității vieții cetățenilor”, spun reprezentanții Primăriei Săcele.

Prin realizarea investiției se urmărește scăderea gradului de poluare al aerului deoarece se va reduce cantitatea de emanații de praf apărute la trecerea mijloacelor de transport sau prin acțiunea vântului; reducerea volumului de praf care se depune pe vegetația din zona drumului, împiedicând procesul de fotosinteză; evitarea eroziunii solului și a platformei drumurilor prin asigurarea scurgerii corespunzătoare a apelor; asigurarea siguranței circulației prin semnalizarea corespunzătoare și marcaje rutiere.

„Astfel, prin modernizarea drumurilor din localitatea Săcele vor satisface nevoile actuale și de perspectivă ale traficului precum și creșterea siguranței circulației, cu un impact benefic asupra mediului, crescând nivelul de urbanism al comunității rurale”, se arată în documentația tehnică a proiectului.

Străzile propuse pentru asfaltare sunt amplasate în partea de sud a localității Săcele, sunt racordate din DJ 226 și sunt situate în intravilanul localității pe terenuri ce aparțin domeniului public administrat de Primăria Comunei Săcele:

  1. Strada Popia
  2. Strada Zorilor
  3. Strada Speranței – Tronson 5
  4. Aleea Moldovei
  5. Strada Liliacului
  6. Strada Văilor – Tronson 1
  7. Strada Stadionului
  8. Aleea Macului
  9. Strada Șantierului – Tronson 1

Durata realizării lucrărilor este de 6 luni și nu include perioada de timp friguros în care lucrările sunt suspendate. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 480.000 de lei, 400.000 de lei fiind asigurați prin PNI Anghel Saligny, iar restul de la bugetul local al comunei Săcele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top