Politic

Bogdan Bola, despre șmecheria legală a vizelor de flotant pentru școlile „de elită” din Constanța

În ultima perioadă s-au iscat tot felul de situații și discuții, mai ales în social-media sau pe diferite grupuri de părinți ai unor copii care au început clasa pregătitoare, în care se plâng că nu mai au loc în clase deoarece au venit alții „cu vize de flotant” și le-au luat locul.

Iată ce spune deputatul Forța dreptei de Constanța, Bogdan Bola vizavi de acest aspect:

“Sunt o mulțime de părinți care se plâng de faptul că, se ajunge la un număr de elevi care doresc (și au dreptul) de a se înscrie la o anumită școală mai mare chiar decât capacitatea claselor acelei școli. Acest lucru ar contribui, zic ei și la haosul din traficul de dimineață din oraș.

Chiar vreau să cunosc opinia dvs. pe această temă care, se pare, se reia în municipiul Constanța la fiecare început de an școlar. Este sau nu o problemă reală? Aș dori să menționați școli unde se întâmplă acest lucru pentru a putea cere explicații punctuale de la Inspectoratul Școlar și școala respectivă.

Oare este normal ca acești elevi, care domiciliază în preajma unor școli, să fie trimiși să învețe în alte cartiere deoarece în școlile din preajma casei lor vor învăța elevi ai căror părinți și-au făcut vize de flotant doar pentru acest scop?

Știu, conform legii, copiii celor cu viză de flotant au dreptul de a învăța la școala din jurisdicția domiciliului trecut în viză. Dar, oare, este și moral să se întâmple asta, în orice condiție și fără pic de control? Nu puține sunt cazurile în care cei care au viză de flotant locuiesc la câteva străzi mai încolo dar, poate, au recurs la a-și lua viza de flotant pentru că și-au dorit să-și înscrie copilul la <școala de elită>.”

“Ce credeți că ar trebui în astfel de cazuri?”, mai adaugă Bogdan Bola:

“- Să prioritizăm înscrierea elevilor în funcție de domiciliu, iar primordial să fie domiciliul din Cartea de Identitate, apoi viza de flotant?

– Să fim atenți la cei care locuiesc în aceeași localitate dar și-au dobândit o viză de flotant doar pentru a-și înscrie copilul la o altă școală?

– Credeți că ar fi necesar ca administrația locală, cea care are în subordine și instituțiile de învățământ, prin Poliția Locală, să verifice dacă acele vize de flotant corespund cu realitatea?”

(Sursa foto- Facebook/Bogdan Bola)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top