Afaceri Europene

Liderul Sindicatului DECIROM a câștigat procesul cu FNSP

Instanța a decis: interzicerea candidaturii lui Silviu Stanciu la alegerile generale ale FNSP a fost ilegală

Tribunalul Constanța a judecat în ședința din 10 iunie 2013 dosarul cu numărul 2433/118/2013, în care părți erau Sindicatul Liber DECIROM din Portul Constanța, prin Silviu Stanciu ca reprezentant și în calitate de lider și Federația Națională a Sindicatelor Portuare.  Dosarul a avut ca obiect judecarea unei plângerii formulate de liderul Sindicatului DECIROM împotriva FNSP . La baza plângerii s-a aflat o încălcare flagrantă a dreptului constituțional de a alege și a fi ales, liderul Sindicatului Liber DECIROM, Silviu Stanciu, fiind în postura în care i s-a refuzat categoric candidatura la o funcție de conducere a FNSP cu ocazia Congresului Ordinar al federației care a fost organizat la Sinaia la jumătatea lunii aprilie a acestui an.

Un articol de Ștefan KOSTOFF

 

În acest sens, instanța de judecată a Tribunalului Constanța a decis în ziua de 10 iunie a.c., prin Hotărârea nr. 2784/2013, anularea hotărârii Biroului Permanent al FNSP de respingere a candidaturii lui Silviu Stanciu la funcţia de preşedinte al FEDERAŢIEI NAŢIONALE A SINDICATELOR PORTUARE CONSTANŢA, adoptată la 22.10.2012. Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la comunicare.
Aceasta decizie a instanțelor de judecată întărește convingerea multora  că vulnerabilitatea FNSP a ajuns într-o situație critică din cauza numeroaselor nemulțumiri acumulate în sânul multor sindicate care intră în componența federației. Ca o reacție a stării de fapt generate de situația de mai sus multe din sindicatele membre ale FNSP au decis să nu mai plătească contribuția din cotizațiile membrilor către FNSP, de aici, și reacția din ultima săptămână a responsabililor FNSP care au început să trimită adrese sindicatelor prin care fac presiuni pentru plata cotizațiilor.
Aceeași decizie a instanței de judecată îi justifică și mai mult acum lui Stanciu Silviu de la DECIROM intenția de a-și  duce la bun sfârșit proiectul noii federații sindicale pe care o va înființa în Portul Constanța, Federația Sindicatelor Porturi și Aeroporturi Naționale.

 

Actualitate

To Top