Actualitate

La Mangalia au început lucrările de amenajare a parcărilor de reședință, pe locul fostelor garaje

Primăria Mangalia a demarat zilele acestea proiectul de amenajare a parcărilor de reședință pe locul fostelor garaje. Primele lucrări în teren se execută, în prezent, în zona dintre Casa Tineretului și Gară, unde vor fi amenajate peste 100 de locuri de parcare, urmând ca acestea să fie atribuite locatarilor din zonă. Intervențiile în teren constau în nivelarea terasamentului, realizarea fundației și alte lucrări specifice, ulterior fiind amenajată o platformă betonată pe care se vor delimita locurile de parcare. Acestea vor fi repartizate contra-cost locuitorilor din cartier, posesori de autovehicule, în baza unor cereri și a altor documente care să ateste că locuiesc în respectivul bloc și dețin un autoturism. Lucrări similare vor fi executate și în alte cartiere ale orașului, unde au existat garaje. În acest sens, unele proiecte similare se află în diferite stadii de realizare, respectiv de elaborare a autorizațiilor de construire, licitație sau de atribuire a lucrărilor.

„Trebuie precizat faptul că proiectul de amenajare a parcărilor de reședință a putut fi demarat doar după demolarea tuturor garajelor din fiecare zonă. Aici ne-am confruntat cu ceva probleme din partea deținătorilor de garaje, deoarece nu toți au adus terenul la starea inițială, după ce și-au ridicat construcția neautorizată. Primăria a trebuit să salubrizeze acele terenuri și apoi să înceapă efectiv lucrările de amenajare a parcărilor de reședință. După finalizarea acestor lucrări, toți locatarii din acest cartier vor putea parca în spatele blocurilor, degajând astfel DN39, pe care se va circula fără probleme, pe ambele benzi ale sensului de mers. Țin să subliniez faptul că demolarea garajelor a fost cerută insistent de către ceilalți posesori de mașini, care nu dețineau garaje și nu aveau un loc de parcare lângă bloc. Pe măsura finalizării documentației și adoptarea acesteia în Consiliul Local, vom intra în teren, în fiecare zonă cu blocuri și vom amenaja locuri de parcare pentru fiecare solicitant. Estimeaz că numărul locurilor de parcare va ajunge la aproximativ 4000, iar cartierele orașului vor intra, rând pe rând în proces de sistematizare. Reamintesc faptul că, potrivit inventarierii locurilor de parcare din Mangalia, în cele patru zone de la nivelul orașului, s-au identificat peste 1300 locuri de parcare, amplasate pe alte suprafețe decât cele ocupate de garaje. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe perioada lucrărilor și vă voi ține la curent cu toate intervențiile din teren”, a declarat primarul Municipiului Mangalia, Cristian Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top