Actualitate

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ovidiu, dotat cu o ambulanță

În prezent, Ovidiu este unul dintre primele orașe din județul Constanța în care s-a reușit semnarea unui contract de cooperare transfrontalieră pentru prevenirea situațiilor de urgență şi a serviciilor de prevenire a dezastrelor naturale.

În cadrul proiectului „Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety”, ambulanta ( tip B ) cu toate dotările necesare, a intrat în dotarea departamentului pentru sițuatii de urgență a orașului Ovidiu.

Același proiect mai prevede:
– achiziția unei autospeciale destinată intervenției la stingerea incendiilor (care a intrat in dotarea serviciului și a participat la 4 intervenții de stingere a incendiilor de pe raza UAT Ovidiu)
– achiziția unui microbuz 13+1 locuri
– achiziția unei bărci pentru intervenție rapidă pe lac
– elaborarea hărților digitale de situații cu potențial de hazard/ riscuri naturale

„Încercăm să echipăm complet tot ceea ce înseamnă serviciul voluntar cu echipamente de protecție. Vom achiziționa prin acest proiect și o ambulantă de tip B, o barcă de intervenție rapidă pe lac, vom elabora chiar și o hartă digitală pentru situații de urgentă, pentru zonele cu potențiale riscuri naturale de calamități. Încercam să gestionăm singuri aceste situații neprevăzute pentru că de cele mai multe ori, în aceste cazuri, nefericite, minutele fac diferența”, declară primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Valoarea totală a proiectului este de 988.827,18 euro dintre care 420, 897.40 euro valoarea alocată pentru liderul beneficiar UAT Oraș Ovidiu.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Interreg VA Romania-Bulgaria, Axa 3 ”O regiune sigură”, având o durată de implementare de 24 de luni.

Contractul, semnat anul trecut în luna iulie, este încheiat între Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și Unitatea Administrativ-Teritorială Orașul Ovidiu, în calitate de Beneficiar.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top