Actualitate

Centrul Comunitar, un nou obiectiv finalizat în Hârșova

Un nou obiectiv a fost finalizat și recepționat, la începutul lunii septembrie, în orașul Hârșova. Este vorba despre Centrul Comunitar, investiție realizată în cadrul proiectului ADMIS.

„Acesta este dotat cu un spațiu de joacă pentru elevi, încălzirea urmând a se face, până la conectarea orașului la rețeaua națională de gaze (proiect care este în derulare, spre disperarea unora), prin intermediul buteliei amplasate în apropiere”, spune Viorel Ionescu, primarul orașului.

În cadrul proiectului a fost reabilitată o clădire nefuncțională de peste 10 ani și dotată, pentru a fi folosită astfel:

  • 3 săli de pregătire școlară pentru cei 110 elevi beneficiari de următoarele activități:
    – clasele I – IV = 60 de copii vor beneficia de programul Școală după școală (împreună cu învățătorii își vor face temele, vor desfășura activități tematice, vor lua o masă caldă);
    – clasele V – VIII = 50 de copii vor lua lecții de limba română și matematică.
  • un cabinet medical unde vor activa medici psihologi;
  • 2 birouri pentru experții din proiect aparținând liderului de proiect ALIAT;
  • 1 birou pentru experții din proiect partener 1 – Primăria Hârșova;
  • o sală pentru desfășurarea cursurilor de calificare stabilite în cadrul proiectului (calificările au fost stabilite de către participanții la aceste cursuri).

Proiectul ADMIS – Măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de Vest a orașului Hârșova – este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și implementat de Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT), împreună cu partenerii săi: Primăria Hârșova, Școala Gimnazială Hârșova, Grădinița Tic Pitic Hârșova și Asociația Brahma. Proiectul are un buget total de 23.256.837,99 de lei, din care 19.768.312,29 lei reprezintă contribuția financiară a Uniunii Europene.

Beneficiarii ADMIS sunt 600 de persoane aflate în risc de sărăcie (minimum 35% de etnie romă, 465 de adulți și 135 copii) din orașul Hârșova, care vor beneficia timp de trei ani, în perioada septembrie 2017 până în septembrie 2020, de un set complex de măsuri de sprijin și de servicii integrate ce vizează întreaga familie, menite să le îmbunătățească viața, în cadrul proiectului ADMIS, implementat de Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT), împreună cu partenerii săi.

Actualitate

To Top