Opinii

La Cumpăna funcţionează o nouă cantină socială

80 de copii provenind din familii defavorizate beneficiază zilnic de o masă caldă

Unul dintre proiectele de suflet ale primarului Mariana Gâju a fost definitivat zilele trecute, în comuna Cumpăna. Primăria şi Consiliul Local, în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului, dar şi cu diverşi agenţi economici din localitate au inaugurat o nouă cantină socială. Clădirea amenajată conform standardelor europene va funcţiona zilnic, aici urmând să servească masa aproximativ 80 de copii provenind din familii defavorizate. În prezenţa Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie (care a oficiat şi o slujbă religioasă de binecuvântare), edilul Mariana Gâju a tăiat panglica inuagurală şi a împărţit bucăţi din aceasta tuturor localnicilor adulţi, care s-au oferit ca voluntari în această activitate.

„ Aşteptam acest moment inaugural încă din anul 2000 şi iată că am reuşit să ne împlinim această dorinţă. Avem acum şansa de a ajuta 80 de familii din comună, familii ai căror copii vor primi zilnic o masă caldă, în cadrul acestei cantine. Ajutorul nostru nu se va opri aici, micuţii urmând să fie ajutaţi şi cu îmbrăcăminte şi rechizite şcolare” a declarat primarul Mariana Gâju. Edilul a anunţat de asemenea înfiinţarea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Comunităţii Cumpăna, condusă de preotul paroh Ioan Soare şi care va fi o instituţie de întrajutorare. Noua cantină de la Cumpăna înlocuieşte clădirea în care altădată se servea masa pentru doar 30 de persoane. Vechea cantină socială a fost preluată de Biserica Sfânta Cuvioasă Paraschiva şi va funcţiona ca prima casă mortuară a comunei constănţene.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top