Ancheta

Mascaţii au descins în această dimineaţă la sediul UMC

Dosarul Mită la facultate: După Epure de la Ovidius a venit rândul altor şefi de universităţi să fie cercetaţi penal pentru luare de mită?

În această dimineaţă, în jurul orei 8.30, constănţenii aflaţi pe strada Mircea cel Bătrân, în drumul lor spre serviciu au asistat sideraţi la o descindere ca în filme, efectuată de o echipă formată din poliţişti şi procurori. Mascaţii au intrat în incinta Universităţii Maritime Constanţa şi s-au dus în glonţ în biroul rectorului. Până la această ora (n.r. Ora 10), organele de anchetă nu părăsiseră instituţia. Surse din cadrul UMC ne-au confirmat prezenţa DNA-ului. Există suspiciunea conform căreia la UMC s-ar repeta povestea de la Ovidius (veche de o lună şi jumătate) şi în urma căreia rectorul Dănuţ Tiberius Epure a fost arestat pentru luare de mită. Nu se ştie însă dacă în acest ultim caz, este vorba despre cercetarea celor din conducerea UMC sau a altor cadre didactice din instituţie. Vom reveni cu amănunte!  

Update

Trei studenți și un cadru didactic sunt verificați și interogați de procurorii DNA. Se controlează documentele privind ultimele examene de sesiune, existând suspiciunea că mulți studenți au promovat pe baza de mită. Concomitent se efectuează percheziții domiciliare la cei vizați de procurori.

Citiți si:

http://www.dezvaluiri.ro/investigatii/ancheta/497178-universitatile-din-constanta-nu-vor-sa-schimbe-sistemul-de-admitere.html

To Top