Actualitate

Jurilovca, în top 5 destinații turistice ale României în 2024

Jurilovca, în top 5 destinații turistice ale României în 2024

Jurilovca, în top 5 destinații turistice ale României în 2024, conform clasamentului Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism, FIJET. Această Federație a întocmit clasamentul celor mai fierbinți destinații turistice din România în anul 2024, iar Jurilovca se află printre primele cinci astfel de destinații, conform specialiștilor din domeniu.

Mai exact, Jurilovca ocupă locul al IV-lea, clasându-se înaintea multor localități și destinații cu îndelungată tradiție turistică.

Cităm din argumentele care au convins FIJET să plaseze Jurilovca pe acest onorant loc în clasamentul destinațiilor: „Pentru că această comună de la porțile Deltei Dunării reușește să atragă la orice eveniment zeci de mii de turiști. Localnici și turiști deopotrivă se bucură de fiecare sărbătoare. În ultimii ani așezarea s-a umplut cu pensiuni și hoteluri. Numai la tradiționalul Festival al borșului lipovenesc se adună 150.000 de participanți din toată țara. Iar portul turistic Jurilovca, inaugurat vara trecută, întrece în frumusețe și eleganță multe marine”.

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, a fost prezent la festivitatea de premiere, ce a avut loc în prima zi a Târgului de Turism al României, și nu a putut să-și ascundă bucuria, dar nici uimirea:

Înainte de a ne mândri cu această distincție, eu sunt sincer uimit. Nu mă așteptam niciodată să fim printre primele cinci destinații turistice ale României. Da, este adevărat, am muncit foarte mult în ultimii 12 ani, comuna a evoluat enorm și a suferit transformări spectaculoase. N-am făcut toate acestea pentru turism, în primul rând, ci pentru a le oferi localnicilor un nivel de trai adecvat acestui secol. De-abia apoi, existând infrastructură, a început să se dezvolte și turismul. E drept, suntem pe malul complexului lagunar Razelm-Sinoe, la poarta Deltei Dunării, natura a fost foarte darnică în ceea ce ne privește, dar turiștii zilelor noastre nu ar veni în Jurilovca dacă am fi continuat să trăim în trecut.

Le mulțumesc specialiștilor din FIJET pentru distincție. Ne onorează, dar ne și obligă să menținem standardele ridicate, mai ales că turismul tinde să devină o parte importantă a economiei locale”, a declarat primarul Eugen Ion.

Jurilovca, în top 5 destinații turistice ale României în 2024

Jurilovca este o comună din județul Tulcea, amplasată pe malul complexului lagunar Razelm-Sinoe, aflată aproximativ la jumătatea distanțe dintre Tulcea și Constanța.

Din portul Jurilovca se ajunge cu barca la Gura Portiței, în apropiere se află cetățile Argamum și Enisala, o rezervație de bujori, numeroase vestigii istorice, podgorii renumite pentru vinurile lor și pitorești mănăstiri ortodoxe, atât de rit nou dar mai ales de rit vechi.

Jurilovca se mândrește cu tradițiile rușilor lipoveni, cei care au și întemeiat localitatea care dă numele comunei, acum mai bine de două. secole. Multe dintre casele din Jurilovca păstrează arhitectura tradițională și sunt vopsite în alb și în deja celebru albastru lipovenesc, pe care unii îl numesc chiar „Albastru de Jurilovca”.

În ultimii 12 ani, turismul s-a dezvoltat în mod accelerat în Jurilovca, numărul de locuri de cazare crescând de peste 10 ori. În prezent, în comuna Jurilovca se găsesc locuri de cazare pentru toate gusturile, de la un camping pentru rulote și corturi până la un resort de 4 stele. De asemeni, satul de vacanță Gura Portiței se află la doar 20 de minute de mers cu barca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top