Fără categorie

Jointuri cu îngrăşământ de plante şi otravă de şobolani

Clienţii „magazinelor de vise” ajung în comă, la spital!

„Magazinele de vise” apar mai ceva decât ciupercile după ploaie. Oraşul Constanţa este împăienjenit de astfel de locuri de unde îţi procuri biletul spre beatitudine. Explicaţia pentru amploarea pe care a luat-o fenomenul ar putea fi tocmai vânzările record şi sumele exorbitante pe care patronii le pot încasa zilnic: între 2000-10.000 RON! Pe de altă parte, drogurile „uşoare” au făcut şi primele victime: cinci adolescenţi au murit în Bucureşti, în urma consumului de produse etnobotanice. În tot acest timp, reprezentanţii Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), Gigel Lazăr, reprezentant oficial al „Europe Against Drugs” la Consiliul Europei (Eurad) şi reprezentanţii caselor de cultură din România nu ştiu ce să mai facă pentru a împiedica facilitarea achiziţionării substanţelor halucinogene din magazinele de specialitate.

Un articol de Andreea PAVEL

Jointuri cu îngrăşământ de plante şi otravă de şobolani

Se numeşte Spice Crank, iar autorii site-ului  www.espice.ro îl prezintă ca fiind nerecomandat consumului uman, pentru că este… îngrăşământ de plante! Pe de altă parte, specialiştii citaţi de presa centrală au declarat că unele „ierburi” vândute legal sunt tratate cu otravă de şobolani şi îngrăşământ de plante. „Spice Crank vă ajută să creşteţi în cel mai agreabil mod una dintre cele mai preţuite şi iubite specii de arbuşti. Realizat pentru a vă oferi dumneavoastră cel mai frumos Bonsai“, mai scriu la derută, “vânzătorii de vise“. Patronii scapă astfel de răspunderea penală faţă de inconştienţa lor. De ce? Răspunsul îl oferă chiar clienţii teribilişti care îşi dau cu părerea la secţiunea “Comentarii“, unii dintre ei ajungând chiar să fie îngrijoraţi pentru că nu mai simt nimic de la Crank simplu (cel mai tare amestec vândut în magazinele de specialitate). Astfel, aceştia au ajuns să se sfătuiască între ei cu privire la tot soiul de “reţete“ şi amestecuri care mai de care mai “strong“:

“Nu mai eşti în stare de nimic“

Scris de Geo on 22nd Aug 2009:
„Mamă =)) şi a 2-a zi nu mi-am revenit frate de la el 4 inşi dintr-un cui (joint, n.red.). Cel mai jmeker (Crank, n.red.) dar îţi dă prea grav şi efect prea mare :)) numai eşti în stare de abs nimic!”
Scris de bogdan on 30th Aug 2009:
„Fraţilooooor.. azinoapte a fumat una la un chef cranck şi a luato razna, buf-ni-aş.. de proastă .. ziceai că-i turbată a început să ţipe şi să vomite nu mai ştia ce-i cu ea, ne am chinuit vreo 2 ore să-si revină dar până n-a adormit nu s-a calmat..”

„A sărit pe geam după ce a fumat Crank”

Scris de Tilk on 30th Sep 2009
„Aveţi grijă cu asta, deoarece un cunoscut de-al nostru a sărit pe geam de la etajul patru după ce a folosit-o. Acum e în comă!!!!! Mare grijă… ”.

Scris de NECUNOSCUT on 31st Oct 2009
„Am fumat aseară un crank cu un băiat şi pur şi simplu am fost rupt de realitate:| nici acum numi aduc aminte ce am făcut:|…..te ia prea tare de la primele fumuri…”.
Scris de buna mancare on 9th Nov 2009
„Am fumat aseară cu un prieten şi băiatu nu mai putea sta pe picioare şi simţea că moare (eu m-am simţit altfel):|”
Scris de DRACU22 on 22nd Sep 2009
„Am tras într-o seară cu 4 băietzi… Deci nu boboci… şi 2 dintre noi aşa ne-am rupt nu puteam umbla simtzeam că am ametzeli grave… nu vedeam 1 m în fatza mea… simtzeam că umblu ametzit… muşchii nu mi-i simtzeam… îmi trăgeam fatza…:(simtzeam nevoia să mă întind să îmi închid ochii… creeieru mi`l spărgea… inima îmi bătea atâta de tare încât puşca de la loc… FĂRĂ vrăjeală serios Vb… am intrat în panică… dar după 2 ore mi-am cam revenit… NU VĂ JUCATZI CU CRANCK!!!”

“Vreau ceva mai tare, că nu mă mai sparg cum vreau”

Scris de NECUNOSCUT on 7th Oct 2009
„E bun produsul cel mai tare chiar, dar m-am plictisit de el vreau ceva mai tare k nu mă mai sparge cum vreau… da e ok”.
Scris de Killer on 13th Nov 2009
„Nu mă mai lua de cap iarba şi haşul… şi am auzit de crank…am tras cu grijă 5 fumuri..după 10 min persoanele cu care eram îi vedeam roboţi :)) mă panicasem…îmi bătea inima ca în filmul crank2…ador senzaţia..dar acum m`am obijnuit cu el, nu prea mi se mai pare ceva deosebit… există ceva mai bun decât crank..?? mă refer să gasesc în spice…”
Scris de Lil tazz on 28th Nov 2009
Bha frate pe ce lume trăitzi mhă voi ??? :))) ce zicetzi voi aici de 9 – 10 fumuri, de 20 de fumuri maxim??? :)))) =)))) înseamnă că suntetzi copii… eu trag 20 – 30 de fumuri într’o serie (adik ajunge joint’u la mhe, trag 20 – 30 de fumuri, fără să mă opresc, apoi dau mai departe joint’u shi dau fumu’ afară) şi voi zicetzi că tragetzi 9 – 10 fumuri pe shedintză :)))) =)))) sau vă datzi mari că tragetzi mult shi etc. … De asta ajungetzi voi mhă în spitale shi vor ăshtia să închidă shop’uri, din cauza oamenilor ca voi, care nu au rezistentză shi care habar nu au ce bagă în ei”.
Scris de Anonim on 12th Jan 2010
„Ăştia bagă ca lacomii câte un plic… da stai chill mă că nu au cum să închidă shopurile… au mai încercat o dată… dar mă rog, să ne întoarcem la spice crank… e bun dar te ia tare de la primele fumuri… dar cel puţin te ia, că spiceurile dinainte nu-mi dădeau nici un efect…”.

Orgoliile politice îi bagă în spital pe consumatorii de droguri „uşoare”

Deputatul PD-L, Daniel Pirpiliu, a propus completarea şi modificarea legilor 143 din 2000, privind traficul ilicit de droguri şi 339 din 2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope. Prin intermediul acestor propuneri legislative urmau să fie incluse în tabelele anexă exact plantele şi substanţele cu proprietăţi halucinogene, adică exact cele care se vând în „magazinele de vise” şi astfel, acestea urmau a fi închise. Dar cum numai la noi e posibil aşa ceva, iată că şi de data asta au „învins” orgoliile politice. Parlamentarii PSD şi PNL au respins propunerea legislativă a pedelistului, exclusiv din cauza divergenţelor dintre partide. Astfel de aberaţii îşi pot imagina doar teribiliştii care au tras dintr-un „Crank strong”… .  Iată cum, din cauza orgoliilor politice, consumatorii de droguri aşa-zis „uşoare” ajung în comă, la spital, unul câte unul. Mai trist este că media celor care trec pragul „magazinelor de vise”, scade de la lună, la lună.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top