COMUNICATE

Jaf ca în codru la Judecătoria Constanța

Probe sustrase din dosarul TC-IND

Cazul caminelor de garsoniere C4 si C5 din cartierul CET din Constanta devine si mai notoriu pe zi ce trece. În urma agitatiei produse pe aceasta tema precum si a implicatiei consistente a subiectilor dosarului penal adiacent cazului de fata, reactiile nu au întârziat sa apara. Cum cazul implica personaje din cadrul societatii TC IND din Constanta, politie, lumea executorilor judectatoresti etc, instanta de judecata este acum pusa în fata unei situatii paradoxale. Daca politia a constituit un dosar de cercetare penala destul de consistent, cu dovezi si documente scrise într-un volum de peste 300 de pagini, în prezent la judecatorie se afla un dosarel de câteva pagini, din care lipsesc, mai ales, tocmai documentele incriminatorii. Cum au disparut din dosar câteva sute de pagini nimeni nu poate da nici un raspuns oficial. Neoficial, presupunem ca inculpatii s-au descurcat si vor iesi basma curata, iar partile vatamate vor trebui sa-si petreaca restul zilelor în strada.

Un articol de Stefan KOSTOFF

Reamintim ca dosarul penal cu numarul 1583/2000 privea  o parte din conducerea TC IND, prin directorul acesteia Ion Cristian Putinica, care a procedat la întocmirea unui contract fals de închirere pe garsoniera familiei Enciu, pe numele lui  Daniel Arnautu. Acesta din urma nu figurase niciodata ca angajat al TC IND, asa ca, legal, nu ar fi avut dreptul de a închiria acea garsoniera. Imediat dupa ce contractul de închiriere pe numele lui Arnautu a fost întocmit, rapid, la câteva zile a fost întocmit si un contract de vânzare-cumparare a garsonierei, în felul acesta Arnautu devenind peste noapte proprietar. Si asta în contextul în care, unul din membrii familiei Enciu era angajat al societatii amintite, nu avea datorii la întretinere sau alte utilitati si chiria era la zi, si garsoniera o obtinusera legal ca apartament de serviciu. Conform contractului de închiriere initial, familia Enciu avea prioritate la cumpararea imobilului.
Relatiile de prietenie si de rudenie, mai ales între cei care au achizitionat în mod abuziv garsoniere în blocurile C4 si C5 si functionarii din cadrul TC IND, sunt notorii cei mai multi beneficiari fiind rude de gradul unu sau doi, executori judecatoresti sau politisti.
În urma constatarii unor nereguli flagrante de atribuire ilegala a contractelor de închiriere si apoi de vânzare-cumparare a garsonierelor, multe familii lasate pe drumuri au depus plângeri la politie. Politistii au constatat ca oameni au dreptate, întocmind un dosar de urmarire penala pe numele a mai multor functionari ai TC IND. La momentul de început al cercetarilor birourile TC IND au fost sigiltate fiind preluate si documente în vederea cercetarii. Sub îndrumarea Parchetului Constanta, politia a identificat abuzurile comise. Pe numele directorului Stroe Tudora Cristian Putinica si functionarilor Marcela Fluturica, Aurel Rusu, Tudora Rusu, Nuta Munteanu, Marin Catalin Ovidiu, Mirela Marin, Ecaterina Stanescu, Antonia Zaharencu si George Enescu, s-a întocmit dosarul penal nr. 1583/2000 pentru savârsirea infractiunilor prevazute si pedepsite de art.246, 215, 289 si 291 din Codul Penal. În dosar au mai fost implicati notari publici care au autentificat acte de vânzare-cumparare pe numele unor persoane decedate,  executorul judecatoresc Malciu Aurel, un politist de la criminalistica si fostul sectorist Savin Petrica. Toti cei de mai sus au cumparat de la TC IND si apoi au revândut pe sume imense mai multe garsoniere din blocurile C4 si C5.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top