Actualitate

Irigațiile redevin o prioritate națională, la inițiativa PSD

La inițiativa PSD, irigațiile redevin o prioritate națională, după ce investițiile din acest domeniu au fost oprite în guvernarea de dreapta, cu Orban, Cîțu și Oros. Totodată PSD reușit să convingă Coaliția de guvernare să solicite Comisiei Europene renegocierea PNRR pentru a include irigațiile în proiectele cu finanțare europeană.

Se extinde consistent programul național de irigații: crește cu 70% numărul amenajărilor de irigații noi, crește finanțarea la 1,5 miliarde de euro, se prelungește termenul de implementare, până în 2027.

”Ori de câte ori PSD a deținut portofoliul agriculturii s-au făcut investiții consistente și s-a asigurat maximul de sprijin posibil pentru fermierii români, astfel încât să avem o cât mai mare siguranța alimentară.

Programul Național de Irigații a fost lansat în 2017, cu un buget de aproximativ 1 miliard de euro. Cât timp a guvernat PSD, până-n 2019, Programul a mers bine, se reabilitau/dezvoltau în ritm susținut amenajările de irigații, apoi totul a fost lăsat baltă de guvernările de dreapta.

În martie, în mandatul ministrului Chesnoiu, s-a votat în Parlament modificarea cadrului legal astfel încât fermierii să fie sprijiniți pentru dezvoltarea sistemelor de irigații locale și s-a mărit la 1,5 miliarde de euro bugetul pentru reabilitarea infrastructurii de irigații.

Acum, ministrul Petre Daea a anunțat obiectivele: până în 2027 va crește numărul de amenajări de irigații noi, de la 89 la 150, iar suprafața irigată va ajunge la 2,6 milioane de hectare, de la 1,8 milioane de ha, în prezent”, au transmis reprezentanţii PSD Tulcea.

Până la finalul acestui an sunt lucrări în execuție de peste 2 miliarde de lei, aproximativ 400 de milioane de euro. Iar în faza de proiectare sunt lucrări de alte 800 de milioane de euro.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top