Actualitate

Început de an școlar în comuna Cobadin. Mesajul dascălilor pentru elevi

Colectivul cadrelor didactice ale Liceului Cobadin, județul Constanța, au transmis un mesaj către toți elevii care au început școala la această unitate de învățământ. Pe lângă bucuria revederii dascălilor cu elevii, profesorii vorbesc despre efortul administrației locale ca unitatea să fie pregătită pentru deschiderea anului școlar, ținând cont de noile provocări aduse de pandemia de COVID-19.

„Pentru noi toți, acest an școlar începe, așa cum era de așteptat, cu emoții date de bucuria revederii în spațiul școlii, după o absență de câteva luni, poate și cu o stare de neliniște generată de contextul atipic în care ne vom desfășura orele, dar și cu încrederea că soluțiile pe care fiecare dintre noi le-a identificat, vor conduce către noua normalitate a școlii”, spun profesorii Liceului din Cobadin.

„În această nouă normalitate, unele lucruri s-au schimbat. Ne imaginam mereu profesorul alături de catalogul său și lângă catedră; astăzi ne este familiar și prin intermediul platformelor educaționale online; interacțiunea și apropierea dintre elevi în clase ori în pauze este acum doar la nivel de comunicare.

Sunt însă multe lucruri care au rămas la fel. Zâmbetul profesorului care descoperă că eforturile sale dau roade este același, chiar dacă se ascunde în spatele monitorului sau este acoperit de mască, dorința elevilor de a afla și de a primi răspunsuri este la fel de vie și atunci când este exprimată la microfonul calculatorului, ca și atunci când este mărturisită în clasă; părinții au rămas la fel de grijulii și de implicați”, se mai arată în mesajul dascălilor.

Cadrele didactice vorbesc despre munca depusă de ele și de reprezentanții administrației locale ca anul școlar 2021/2022 să se deschidă în siguranță.

„Deschiderea unităților de învățământ de pe raza comunei Cobadin în siguranță este prioritatea întregului personal al școlii, ca și a autorităților publice locale. Dincolo de dificultăți obiective ale infrastructurii, oamenii școlii s-au adaptat, au înțeles ca întotdeauna că pot găsi cele mai bune soluții pentru elevii lor: Astfel, s-au construit echipe care au analizat diverse posibilități, s-au reorganizat spații, au fost stabilite circuite, au fost achiziționate măști și dezinfectanți, a fost regândita așezarea elevilor în bănci, în așa fel încât reluarea cursurilor să fie posibilă, în concordanță cu normele sanitare impuse de situația epidemiologică.

De aceea, mesajul nostru se adresează în primul rând părinților, deoarece avem nevoie mai mult ca oricând de a ne fi parteneri, de a veni cu idei care să ne ajute, avem nevoie de înțelegere, toleranță, capacitate de adaptare, comunicare.

Am încredere că noi, profesorii, vom ști să trecem peste dificultăți, că ne vom bucura de primul sunet al clopoțelului cu aceeași emoție, întrucât avem datoria să le oferim copiilor noștri o stare de bine într-o școală prietenoasă, sigură, adaptată cerințelor actuale, care să-i ajute să își găsească drumul cel bun în viață.

Nu trebuie să fim reticenți față de orele de curs online. Acesta este viitorul, iar generațiile tinere au învățat încă de pe acum să folosească cu succes aplicații, softuri, au învățat să comunice și să evolueze altfel decât am făcut-o noi. Nu este rău, este doar diferit”, se mai arată în mesajul dascălilor.

Dragi elevi, vă spun că școala este un mediu sigur dacă respectăm cu toții măsurile (igienizare a mâinilor, mască, distanțare fizică), profesorii voștri au pregătit anul acesta pentru ca tot ce vă oferă să vă provoace la o învățare cu bucurie, școala și formarea voastră trebuie să continue!

Va așteptăm cu drag!

În acest an școlar vom fi mai prevăzători, mai înțelepți și mai uniți.

Multă sănătate și succes, dragi elevi, dragi părinți!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top