Opinii

În ajunul Sfintei Parascheva, primarul Mariana Gâju va fi naşul onorific a şase bebeluşi

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva va fi celebrată şi în comuna Cumpăna. Manifestările dedicate acestei zile au început încă de pe 10 octombrie.

 

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

Punctul culminant va fi atins odată cu hramul, ce se va desfăşura pe 14 octombrie, începând cu ora 08:00.

Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva, din Cumpăna, a fost luată cu asalt de toţi credincioşii  din comună, în frunte cu însuşi primarul localităţii, Mariana Gâju. Cu mic, cu mare s-au închinat la Moaştele Sfântului Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon şi la Veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Pe 13 octombrie, se va desfăşura evenimentul organizat de edilul comunei, cu ocazia sfintei sărbători. Şase bebeluşi aflaţi în asistenţă maternală vor fi botezaţi, începând cu ora 14:00, la biserica din Cumpăna. Slujba religioasă va fi oficiată chiar de Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Naşii vor fi personae din cadrul Prefecturii şi Consiliului Judeţean Constanţa. Mariana Gâju i-a caracterizat pe aceştia “oameni cu credinţă şi cu dragoste faţă de semeni, care le vor veghea drumul în viaţă micilor vlăstare”.

Pe 14 octombrie, locuitorii din Cumpăna vor participa la Sfânta Liturghie, închinată Sfintei Cuvioase Parascheva şi începând cu ora 11:00, slujba va fi urmată de praznicul sfintei sărbători.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top