Actualitate

Împreună pentru o comună mai curată – inițiativa oamenilor din Ostrov

Ostrov, satul-reședință al comunei cu același nume, se întinde pe malul drept al Dunării, dând locului un farmec cu totul aparte. Numai că, așa cum se întâmplă deseori, malurile apelor sunt locurile unde se pot aduna deșeuri, fie că ele sunt aduse de ape, fie că sunt lăsate intenționat de trecători sau localnici.

De aceea, mai mulți oameni din Comuna Ostrov, județul Constanța, au inițiat pe un grup al unei rețele sociale evenimentul „Împreună pentru o comuna mai curată”.

„Cred cu tărie că locul natal este cel mai sfânt loc de pe pământ și că oriunde suntem purtați prin viața aceasta, gândul, inima și sufletul tânjesc neîncetat după locul numit „Acasă”. Căci „Acasă” reprezintă pe lângă oamenii dragi sufletului nostru și locul unde am strâns o parte din amintirile existenței noastre, chiar unele dintre cele mai importante”, spune unul dintre inițiatorii demersului.

Din dorința de a trăi înconjurați de oameni cât mai responsabili și gata să acționeze, inițiatorii au venit cu propunerea ca mai mulți localnici să se strângă, să stabilească împreună anumite zile în care să înceapă să colecteze toate deșeurile de pe malul Dunării, din zona localității lor.

„Am spus zile, căci, cu siguranță, vom aveam nevoie de multe zile de muncă pentru eliminarea tuturor deșeurilor din zonă, iar ulterior să îi redăm naturii puterea de a respira din nou. Sunt convinsă că vom descoperi mult mai multe lucruri, în comparație cu cele ce au fost sesizate în pozele postate pe grupul comunității noastre”, mai spune inițiatorul.

Demersul se dorește a fi unul prin care locuitorii să ia atitudine, să se implice și să acționeze pentru a avea un mediu mai curat. Totodată, o astfel de acțiune îi va responsabiliza pe viitor și pe alți oameni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top