Actualitate

Asfaltările continuă în comuna Pantelimon. Și proiectul dotării cu echipamente IT a școlilor a intrat în linie dreaptă

Implementarea mai multor proiecte este în toi în aceste zile în comuna Pantelimon. Pe lângă proiecte mari de infrastructură sau social-educaționale (introducerea rețelei de canalizare, asfaltarea drumului comunal Nistorești – Călugăreni, înființarea Centrului After School), administrația locală a demarat deja lucrările la alte obiective de investiții.

În primul rând, cu fonduri de la bugetul local se asfaltează peste un kilometru de drum comunal. Este vorba despre strada Nucilor din comună.

În line dreaptă a intrat și proiectul prin care elevii Școlii Gimnaziale numărul 1 Pantelimon, ai Școlii Primare numărul 3 din Pantelimon de Jos și ai Școlii Primare numărul 4 din Runcu, vor primi echipamente IT pentru buna desfășurare a activității educaționale în contextul creat de pandemia de COVID-19. Consiliul Local a aprobat acest proiect, urmând să fie semnat contractul de finanțare.

Dotarea cu aceste echipamente este posibilă datorită implementării de către primăria comunei Pantelimon a unui proiect cu fonduri guvernamentale: „Achiziție de echipamente din domeniu tehnologiei IT” (mobile, tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevi și cadre didactice”.

Proiectul face parte din Axa Prioritara 2, a  Programului Operațional Competitivitate 2014-2020. Astfel, Școala Gimnazială din Pantelimon va primi 166 de tablete, 9 camere web pentru videoconferințe, 9 sisteme all online, 9 routere wirelles și 16 laptopuri. Celelalte două școli vor primi câte 10, respectiv, 29 de tablete, precum și alte echipamente.

Nu în ultimul rând, Compania Națională de Investiții (CNI) va demara lucrările la Centrul Cultural Multifuncțional din comuna Pantelimon, obiectiv ce reprezintă o investiție menită să readucă în atenția comunității elementele culturii tradiționale și nu numai. Astfel se creează spațiul necesar pentru conservarea și transmiterea valorilor morale și artistice ale comunității precum și patrimoniul cultural local și național.

În urmă finalizării construcției se creează un spațiu corespunzător pentru organizarea de spectacole, expoziții, simpozioane, conferințe sau cursuri de formare profesională etc. Imobilul realizat va reuni principalele oferte culturale și educaționale ale comunei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top