Fără categorie

IC Brătianu, Tulcea-Primarul care nu a dus la capăt niciun proiect a demisionat după ce a fost condamnat

Primarul comunei IC Brătianu, județul Tulcea, a demisionat cu șase luni înainte de alegerile locale. Cunoscut și ca primarul care nu a dus la capăt niciun proiect, Viorel Chiriță ar vrea să ne convingă că a luat decizia din cauza blocajului din Consiliul Local. Astfel, recenta condamnare definitivă la trei luni cu suspendare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de conflict de interese ar fi doar o simplă coincidență, nu-i așa?!

Iată ce scrie în rechizitoriul DNA:

„La data de 28 martie 2011, inculpatul Chiriţă Viorel, în calitate de primar al comunei I.C. Brătianu, judeţul Tulcea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi fără să fie emisă o hotărâre de Consiliu Local sau să fie organizată vreo licitaţie publică, a încheiat un contract prin care Primăria a închiriat inculpatei Dumitru Chiriţă Roxana Virginia, fiica sa, o suprafaţă de 37,5 ha, în schimbul unei chirii anuale de 250 de lei/ha.
Ulterior, la data de 12 decembrie 2011, acest contract, împreună cu alte înscrisuri, a fost folosit de către inculpata Dumitru Chiriţă Roxana Virginia pentru susţinerea cererii formulate în vederea obţinerii de fonduri în cadrul Măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri. Această cerere a fost depusă de inculpată împreună cu înscrisurile anexate la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Constanţa. Printre înscrisurile depuse de către Dumitru Chiriţă Roxana Virginia s-au numărat şi două declaraţii pe proprie răspundere ce conţin date nereale (întocmite de ea şi respectiv de inculpatul Căulea Vasile), din cuprinsul cărora rezultă că inculpata, cu cel puţin 12 luni înaintea instalării sale pe cont propriu, a lucrat, în perioada 2009 – 2010, un număr de cinci ore/zi, în cadrul unei ferme administrate de Căulea Vasile. Acest lucru, potrivit Ghidului Solicitantului – Instalarea tinerilor fermieri, reprezenta o condiţie minim obligatorie pentru acordarea sprijinului respectiv. Ca urmare a acestor activităţi, inculpata Dumitru Chiriţă Roxana Virginia a obţinut finanţarea primei tranşe de plată, în valoare totală de 103.758,98 de lei, din care 98.571,03 lei reprezintă fonduri europene, iar diferenţa de 5.187,95 de lei o reprezintă contribuţia de la bugetul naţional. În vederea reparării pagubei produse prin infracţiunile reţinute în sarcina inculpaţilor Dumitru-Chiriţă Roxana Virginia şi Căulea Viorel, a fost dispusă măsura asigurătoare a sechestrului asupra a două imobile şi a unui autoturism, până la concurenţa sumei de 103.758,98 de lei“.

(Roxana Virginia Dumitru Chiriţă şi Viorel Căulea au fost achitaţi atât de Tribunalul Tulcea, cât şi de Curtea de Apel Constanţa).
Până la alegeri, viceprimarul Alexe Iordan va prelua atribuțiile de Primar al comunei IC Brătianu.

Vom reveni cu puncte de vedere ale celor implicați.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top