Actualitate

Hram la Biserica Sfinții Trei Ierarhi din orașul Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat joi, 30 ianuarie 2019,  la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de Prea Sfinția Sa Visarion, episcopul Tulcii, în biserica Sfinţii Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Cuvântătorul de Dumnezeu şi Ioan Gură de Aur, din Tulcea, cu prilejul hramului acesteia.

„Aș dori să îmi exprim respectul față de cucernicii părinții slujitori ai acestei biserici, dar și față de enoriașii  care sunt călăuziți de aceștia.  Vreau să vă felicit pentru curajul pe care l-ați avut să ridicați acest frumos așezământ aici. Pomeneați de ajutorul pe care Consiliul Județean Tulcea l-a oferit pentru această biserică și vreau să adaug că, anul trecut, instituția noastră a oferit un ajutor către 57 de biserici din județ.

Nu sunt sume mari, însă pentru fiecare parte a contat, fie că a fost vorba de un gard, o clopotniță, o casă mortuară sau un acoperiș de reparat, sunt sume de care fiecare biserică are nevoie. De multe ori se contestă faptul că autoritățile locale alocă fonduri bisericilor. S-a spus că se dau foarte mulți bani, că acei bani pot fi folosiți la construcția de școli, spitale.

Nimeni nu contestă faptul că este nevoie de spitale, de un corp sănătos, dar în egală măsură, avem nevoie și de un suflet sănătos. Acei bani care se dau în fiecare sat, în fiecare cătun, nu se pierd, se întorc către fiecare comunitate de acolo, prin ajutorul oferit de părinte către săteni.

La fiecare început de an școlar participă și un preot, fapt contestat de asemenea, însă cei mai mulți uită că, timp de zeci sau sute de ani, preoții au fost cei care au ținut aprinsă flacăra educației în fiecare sat din țară. Ei erau cei care au făcut carte și i-au învățat carte, la rândul lor, pe alții.

Eu mulțumesc Episcopiei Tulcea și Prea Sfinției Sale pentru că reușesc să aducă atâția tulceni aproape de biserică. Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Dumitru Mergeani.           

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top