Opinii

Gherghe Moldovan a găsit soluţii pentru asigurarea confortului celor 500 de învăţăcei din Albeşti

În limita bugetului local de anul acesta, primarul localităţii Albeşti, Gheorghe Moldovan, a făcut eforturi extraordinare pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ ale comunei.

 

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

Dar cum o problemă nu vine niciodată singură, iată că acum administraţia locală se confruntă cu un alt obstacol: încălzirea unităţilor de învăţământ pe timp de iarnă. Pentru a deţine o statistică foarte clară la această problemă, s-au efectuat verificări în şcoli şi grădiniţe, al căror rezultat i-a determinat pe reprezentanţii administraţiei locale să găsească soluţii eficiente în cel mai scurt timp cu putinţă. Astfel, cinci teracote trebuie reparate urgent, dat fiind faptul că de instalaţii termice nici nu încape vreo discuţie, nici o şcoală sau grădiniţă nefiind dotată cu centrală. Afectate sunt grădiniţele din Albeşti, Arsa şi Cotu Văii, şi două şcoli din Albeşti. Reparaţia sobelor ar costa 10.000 RON, iar lemnele necesare pentru încălzirea instituţiilor de învăţământ (în total, patru grădiniţe şi cinci şcoli) în sezonul rece aduce un cost în plus de 30.000 RON! Dat fiind faptul că banii necesari nu sunt tocmai la îndemâna administraţiei, primarului Gheorghe Moldovan nu i-a rămas decât să apeleze la ajutorul Consiliului Judeţean, ai cărui reprezentanţi i-au promis tot sprijinul de care va avea nevoie în soluţionarea acestei probleme. Aceste obstacole l-au determinat pe edilul comunei Albeşti să se gândească la o investiţie serioasă pentru anul ce urmează, pentru ca altă dată să nu mai existe astfel de metode de compromis pentru asigurarea confortului pentru micuţii învăţăcei. Astfel, se află în stadiu incipient posibilitatea ca din 2009-2010 să fie instalate centrale termice în unităţile de învăţământ din Albeşti, unde învaţă 500 de copii.

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top