Actualitate

VIDEO: Gheorghe Mechenici și-a lansat oficial candidatura pentru Primăria Costinești

Gheorghe Mechenici și-a lansat oficial

Gheorghe Mechenici și-a lansat oficial candidatura pentru Primăria Costinești sâmbătă, 20 aprilie. La eveniment au participat și personalități importante ale peisajului politic constănțean și național, printre care: Florin Mitroi – candidat al PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Bogdan Huțucă – președintele PNL Constanța, Silviu-Iulian Coșa – Prefectul Constanței, senatorul Septimiu Bourceanu, deputatul Marian Crușoveanu, precum și mai mulți edili ai altor localități, care au venit să își arate susținerea pentru Gheorghe Mechenici.

Gheorghe Mechenici, om de familie și membru al familiei liberale

Venit în fața invitaților săi, Gheorghe Mechenici s-a prezentat ca un om ce apreciază munca în echipă și rolul formator al familiei:
„Văd că ați venit într-un număr așa de mare și vă mulțumesc din suflet pentru asta. Sunt un om simplu, sunt un fiu al acestui sat. Sunt născut și crescut alături de voi. Viața mi-a dăruit daruri neprețuite, iar cel mai mare dintre ele este familia mea. Sunt un soț devotat, tată la doi copii și un bunic maxim de fericit. Părinții mei au fost fundamentul vieții mele. Tata, cu înțelepciunea sa și devotamentul pentru muncă, m-a învățat că serviciul este literă de Evanghelie. Iar mama, cu credința ei neclintită în Dumnezeu, mi-a insuflat iubirea pentru oameni.
Experiența profesională obținută într-o firmă multinațională m-a învățat nu doar să gestionez resurse și să conduc echipe, ci să înțeleg în același timp importanța ascultării și empatiei în relațiile umane. Astăzi mă angajez să aduc aceste valori în serviciul comunității noastre. Voi fi primarul care ascultă, voi fi primarul care înțelege nevoile oamenilor și care acționează în folosul lor. Cu sprijinul vostru sunt convins că putem face din Costinești un loc și mai bun, cu care să ne mândrim, în care să trăim și să creștem următoarele generații.”

Costineștiul localnicilor, dar și cel al turiștilor

În continuare, Gheorghe Mechenici a prezentat planurile sale de dezvoltare a comunei, cu accent pe dezvoltarea turistică. El a trecut în revistă câteva dintre direcțiile de dezvoltare care vor fi urmărite prioritar dacă va fi ales primar și a menționat una din marile nemulțumiri ale sale din perioada recentă – legată de refuzul primăriei de a se implica pentru îmbunătățirea situației plajelor:
„În 2022, eu am inițiat o hotărâre de Consiliu pentru a participa și Primăria Costinești la licitarea plajei. Hotărârea a fost aprobată de Consiliul Local, însă nu a fost pusă în aplicare de către primar.
Obiectivul acestei hotărâri era de a avea 25% din plajă liberă pentru turiștii cu mai puțin bani, pentru turiștii care stau în satul Schitu sau în cartierele mărginașe din Costinești.
Nu toate familiile cu doi copii își permit să dea 240 de lei pentru jumătate de zi să stea pe șezlong! Din cauza asta negociază cu voi prețuri mici la cazare, să le rămână bani pentru șezlong.”
Ulterior, Mechenici și-a luat angajamentul de a fi primarul cetățenilor, nu al grupurilor de interese din jurul industriei plajelor:
„Vă promit că voi fi primarul vostru, nu primarul lui Horia Constantinescu. Vă promit că voi răspunde în fața voastră, nu în fața lui Horia Constantinescu.”

Familia liberală

Mechenici a ținut de asemenea să mulțumească liderilor PNL și colegilor liberali, consilieri județeni sau primari ai localităților din județ – care l-au ajutat să capete experiență administrativă și să rezolve problemele Costineștiului, în perioada cât Gheorghe Mechenici a fost viceprimar.
„Domnul deputat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, este pentru mine un lider veritabil, cu un spirit de echipă remarcabil.
Împreună cu domnul senator Septimiu Bourceanu, în 2019 m-au convins să intru în marea familie PNL pentru a candida la funcția de primar al Comunei Costinești. Septimiu Bourceanu este un om cu un suflet mare, o sursă de inspirație și de sprijin necondiționat pentru comunitatea noastră. Cu ajutorul său am reușit să implementăm programul prelungit la grădinița Pinocchio. De asemenea, el m-a sprijinit și în rezolvarea multor probleme medicale ale cetățenilor comunei. Domnul deputat Marian Crușoveanu este persoana datorită care vom avea drumul expres care va prelungi autostrada către sudul Litoralului. Tot el, împreună cu Mugur Mitrana, au contribuit la proiectul sensului giratoriu, salvându-ne de la întârzieri și complicații.”
Gheorghe Mechenici a mulțumit de asemenea primarilor din comunele 23 August și Crucea – Mugurel Mitrana și Iulian Tudorache – primul edil cu ștate vechi, al doilea aflat la primul mandat. Pe aceștia Gheorghe Mechenici i-a indicat ca surse de sprijin, inspirație și dovezi vii ale faptului că un primar dedicat cetățenilor poate realiza lucruri importante, indiferent de vechimea sa în funcție.

Bogdan Huțucă: Costineștiul trebuie să se alăture salbei de administrații liberale de pe Litoral

Alături de Gheorghe Mechenici, la lansarea echipei liberale pentru alegerile locale din Costinești a luat cuvântul și președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă. El a subliniat preocuparea partidului pentru susținerea administrațiilor locale în atragerea de finanțări și fonduri europene și și-a manifestat dorința ca și Costineștiul să se alăture familiei de administrații liberale:
„Ca orice om din generația mea am investit o părticică din tinerețea mea în stațiunea Costinești. Trebuie să recunosc că am și o problemă de orgoliu profesional, politic: Este inacceptabil pentru mine ca Costinești și Năvodari, localități cu statut de stațiune turistică, să nu fie conduse de liberali.


De la cea mai mică localitate, Horia, până la cea mai mare – municipiul Constanța – peste tot o să vedeți același lucru: Se construiește, se dezvoltă, se transformă. Oriunde liberalii conduc o localitate, fața acestei localități se schimbă într-un mod fundamental. Administrăm 30 de localități în acest județ, am atras peste 400 de proiecte din fonduri europene și guvernamentale, am investit peste 1,2 miliarde de euro. Acest lucru este fără precedent și se întâmplă doar sub administrațiile liberale. Aceleași angajament și aceleași așteptări le avem și de la George Mechenici.
Eu zic că vremea experimentelor la Costinești a trecut. Eu spun că George Mechenici deja și-a demonstrat potențialul din poziția de viceprimar. A arătat ce știe, ce poate, cum gândește, de ceea ce este capabil. El va fi exact acel primar competent și hotărât care va transforma în bine localitatea Costinești.”

Florin Mitroi – „Îmi doresc ca familia mea să devină tot județul!”

La evenimentul prin care Gheorghe Mechenici și-a lansat oficial candidatura pentru Primăria Costinești a fost prezent și candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean, primarul comunei Valu Lui Traian, Florin Mitroi.
Acesta și-a declarat sprijinul pentru Gheorghe Mechenici și a prezentat intențiile sale privind liniile de dezvoltare ale județului, dar și ale Costineștiului. Asemeni lui Bogdan Huțucă, Florin Mitroi a evocat clipele plăcute din tinerețe ce îl leagă de Costinești:
„Sunt aici, în Costinești, alături de dumneavoastră, în calitate de primar și de prieten al lui George Mechenici.
Am 20 de ani de administrație, numai în ultimii 4 ani am atras fonduri nerambursabile de 44 de milioane de euro. Dar cel mai important pentru mine a fost să rămân un om dedicat administrației și mai ales oamenilor care m-au ales. Am plâns, am râs cu ei, am fost la nunți, am fost la înmormântări… Sunt prietenul lor, voi rămâne prietenul lor, și iată că acum familia Valu se mărește și îmi doresc ca familia mea să devină tot județul.


Obiectivele noastre sunt să schimbăm sistemul sanitar, să schimbăm drumurile județene, să schimbăm viața oamenilor. să atragem fonduri. Să facem în așa fel ca în Costinești să fie viață și toamna, și iarna, nu numai vară.
Dacă doriți să schimbați ceva aici, în data votului trebuie să mergeți la urnă să vă faceți auzită vocea!”

Un articol de Răzvan PETRE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top