Politic

George Șișcu, despre importanța ambasadorilor în contextul geopolitic și socio-economic actual

Deputatul George Șișcu, în calitatea sa de secretar al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni, a participat azi la audierile diplomatice pentru desemnarea ambasadorilor României în diverse țări. Șișcu consideră că ambasadorii contribuie semnificativ la imaginea și percepția României în comunitatea internațională și au un rol crucial în promovarea intereselor naționale și consolidarea relațiilor diplomatice.

„Am participat astăzi, în calitatea mea de secretar al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni, la audierile diplomaților propuși pentru calitatea de ambasadori ai României. Este vorba despre doamna Gențiana Șerbu (Republica Kenya, cu acreditare și în Republica Uganda, Republica Burundi, Republica Unită a Tanzaniei și Republica Rwanda), doamna Adriana Octavia Ciamba (Republica Lituania), doamna Steluța Arhire (Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, cu acreditare și în Republica Maldivelor), domnul Valentin-Ciprian Muntean (Republica Tunisiană).
Diplomația românească și rolul ambasadorilor nu pot fi subestimate în contextul geopolitic și socio-economic actual. Aceștia funcționează ca punți între România și țările în care sunt acreditați, având o varietate de sarcini și responsabilități care depășesc simpla reprezentare ceremonială. Ei sunt principalii interlocutori în dialogurile bilaterale și în forumurile internaționale și contribuie la imaginea și percepția României în lume”, a declarat deputatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top