Exclusiv

AUDIO EXPLOZIV: Teodosie îi învață pe politicieni cum să facă campanie electorală!

Într-o zi de sâmbătă, Arhiepiscopul Tomisului mergea apostolește pe litoral, când a primit un telefon de la un enoriaș care l-a invitat la o întrunire politică ce avea loc la un hotel din stațiunea Olimp. Cum tot era prin zonă și nu se cade să lași un partid de ortodocși pioși fără consultanță politică, sau (dacă e să-l credem pe cuvânt pe Teodosie) fără a-i oferi un „cuvânt de învățătură strict religios-moral”, a băgat și el capul la cinstita adunare.

Cam aceasta a fost explicația transmisă de Arhiepiscopia Tomisului printr-un comunicat de presă, în încercarea de a justifica prezența lui ÎPS Teodosie la ședința Biroului Politic Național al Partidului Republican (aliat cu mult mai notoriul partid AUR), despre care puteți afla mai multe aici.

„Pe data de 2 septembrie 2023, aflându-se în drum spre o mănăstire din Arhiepiscopia Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a primit telefonic rugămintea de a poposi, câteva minute, la reuniunea unei formațiuni politice, pentru a oferi un cuvânt de învățătură (strict religios-moral). Rugăciunea și cuvântul de învățătură sunt obligație misionară a ierarhului, motiv pentru care nici o solicitare a unei organizații legale, mari sau mici, fie politice, fie apolitice, nu a fost refuzată vreodată de către Arhiepiscopul Tomisului.

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie nu a făcut și nu face politică partinică, respectând întru totul legile statului și prevederile bisericești în vigoare”, se spune în comunicatul Arhiepiscopiei.

Recunosc că am fost foarte curios să aflu cam ce sfaturi religios-morale le poate da un arhiepiscop unor politicieni. Mă așteptam de exemplu la îndemnuri de genul: să nu furați (dacă ajungeți la putere) ori să nu mințiți (adică să renunțe la o serie de fake news jenante cu care au otrăvit spațiul public în ultima vreme). De aceea am ascultat înregistrarea cuvântării ținute de ÎPS Teodosie la acea întrunire, pusă la dispoziție de unul dintre participanți.

Am fost foarte suprins să aud că Omul lui Dumnezeu îi sfătuiește pe politicieni să fie cinici, să nu meargă „ca poeții” și să nu se lase conduși de sentimente! Mai mult decât atât,Teodosie îi învață cum să își facă organizații de partid „în fiecare județ, în fiecare oraș, în fiecare comunitate”.

Mihai Răzvan ROTARU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top