Exclusiv

TEODOSIE se întoarce… în POLITICĂ! „Ar trebui să se AUTOSUSPENDE din viața clericală”

ÎPS Teodosie își dă din nou în petic, odată cu participarea la ședința Biroului Politic Național al Partidului Republican, eveniment ce a avut loc pe 2 septembrie, în Stațiunea Olimp. Prin participarea la acest eveniment, Arhiepiscopul Tomisului încalcă Statutul Bisericii Ortodoxe Române, care interzice membrilor clerului să se implice în politică din partea partidelor.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu critică, într-o declarație pentru Dezvăluiri, decizia lui Teodosie, despre care spune că dacă ar fi onest ar trebui să se autosuspende din viața clericală:

„Implicarea unui cleric, indiferent de treapta sa, în manifestări publice de natură partinică evidentă, presupune autosuspendarea onestă, fie și temporară, din viața clericală, act dictat de conștiința fidelității față de Biserică și de slujirea pastorală. Onestitatea nu este însă, din păcate, subînțeles omniprezentă. De aceea există un Statut al BOR și hotărâri limpezi pe temă ale Sfântului Sinod al acesteia”.

”.

Republicanii vor să salveze țara împreună cu AUR. Au început treaba printr-o manevră

Cine nu a auzit încă de Partidul Republican, ar trebui să știe că acesta este o toartă a partidului AUR, cu care se află într-o alianță ce vrea să „salveze România” (sic!). Această „salvare” a început însă cu o manevră, aceea de a introduce în joc mai mulți politicieni care au activat în trecut prin alte partide politice. Aceștia vor fi aruncați în scăldătoare prin intermediul Partidului Republican, pentru a proteja pe cât posibil sensibilitățile membrilor AUR mai vechi, cărora li s-a spus că fac parte dintr-un partid nou, cu oameni noi.

Aşa cum spuneam, ÎPS Teodosie a acceptat invitaţia de a participa la şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, unde a rostit un discurs eminamente politic! Teodosie le-a dat politicienilor sfaturi de organizare şi le-a vorbit despre o Românie cu o conducere bicefală, politică și religioasă.

Teodosie îi îndeamnă pe politicienii republicani să lase la o parte sentimentele și să se organizeze!

Teodosie i-a sfătuit pe politicieni: „Să nu mergeți ca poeții, numai cu idei la întâmplare și cu sentimente, ci totdeuna trebuie sa vă organizați cât se poate de bine, în fiecare judeţ, în fiecare oraş, în fiecare comunitate”.

Teodosie a vorbit și despre societatea românească ideală, pe care o vede exact ca lumea Vechiului Testament, „Unde cei doi fraţi, Moise şi Aron, unul conducea poporul, unul conducea Cortul Sfânt, era Marele Arhiereu. Poporul trebuie condus şi de sus şi de un lider pământean”.

Teodosie l-a înlocuit pe Adrian Năstase cu George Simion

De altfel, ÎPS Teodosie nu și-a ascuns simpatia față de partidul AUR și George Simion, de care îl leagă principii sau poate doar interese comune. În ultimii ani, Teodosie pare a fi într-o nouă ofensivă de cucerire a puterii în BOR, după perioada Adrian Năstase-PSD, când părea a fi preferatul clasei politice pentru scaunul de patriarh. (Foto FB: Petrea Dorin Silviu).

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: AUDIO EXPLOZIV: Teodosie îi învață pe politicieni cum să facă campanie electorală! - Dezvaluiri.Ro

  2. Pingback: ÎPS Teodosie a participat la o ședință de partid – Demo

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top