Politic

George Şişcu: Am votat pentru două proiecte de lege care au avut în centru sănătatea

Deputatul liberal George Șișcu anunță că în această săptămână a votat pentru două proiecte de lege legate de sănătate, Camera Deputaților fiind cameră decizională.

1. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.4/2021 privind protecţia drepturilor persoanelor diagnosticate sau suspectate a fi diagnosticate cu boli sau afecţiuni alergice. Prin aceasta, persoanele suspectate a fi diagnostice și persoanele diagnosticate vor beneficia de o protecție mai eficientă, prin extinderea atribuțiilor prevăzute de lege, de la medicul alergolog (în prezent) către medicul specialist (conform modificării). Este o lege care merge la promulgare și care consolidează și garantează drepturile persoanelor cu boli și afecțiuni alergice.

2. Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.150/2022 care se referă la serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii. Și acesta se referă la accesul nediscriminatoriu al românilor la toate resursele necesare pentru a-și susține sănătatea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top